09-02-2021

Στον Άρειο Πάγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, πραγματοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, Μιχάλη Μπεκιάρη.

Η κ. Θάνου, υποδεχόμενη τον πρόεδρο της ΝΔ, εξέφρασε τη χαρά της, καθώς η επίσκεψη καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του.

Κατά την υποδοχή του από την κ. Θάνου, ο κ. Μηστοτάκης τόνισε την ανάγκη για την απόλυτη θεσμική κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Αναφέρθηκε δε ειδικά στην καθυστέρηση της απονομής της Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι «υπήρξαν πρόσφατα περιστατικά, τα οποία προβλημάτισαν την κοινή γνώμη. Και πιστεύω ότι, στα ζητήματα της ανεξαρτησίας, αλλά και της σωστής λειτουργίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη διακομματική συμφωνία. Να στηρίζεται η Δικαιοσύνη, με κάθε τρόπο, από την πολιτική ηγεσία, ώστε απόλυτα ανεξάρτητη να μπορεί να επιτελεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο καθήκον της». Η κ. Θάνου,εξέφρασε τη χαρά της, καθώς η επίσκεψη καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τη λειτουργία του.

Στην συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με την εισαγγελέα κ. Κουτζαμάνη, η οποία ευχαρίστησε τον Κ. Μητσοτάκη για το ενδιαφέρον του και την ευαισθησία που έδειξε για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης και των προβλημάτων που την απασχολούν.

και υπογράμμισε ότι «Το προσωπικό μου ενδιαφέρον και της Νέας Δημοκρατίας για τη λειτουργία της Δικαιοσύνης είναι πολύ μεγάλο. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και πρέπει όλοι να την υπηρετούμε. Ταυτόχρονα, όμως, η Δικαιοσύνη πρέπει να απονέμεται και με την απαραίτητη ταχύτητα, ώστε να δίνεται και η εντύπωση στους πολίτες ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη δεν είναι μια υπόθεση, η οποία θα διαιωνιστεί μέσα από συνεχείς καθυστερήσεις. Γνωρίζετε καλά, ότι η πρόσφατη αποφυλάκιση Ρουπακιά, προκάλεσε την κοινωνία. Προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική επικοινωνία, έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς, με τον τρόπο μας, να βοηθήσουμε ώστε η Δικαιοσύνη να απονέμεται με την ποιότητα, αλλά και με την ταχύτητα που το ίδιο το Σύνταγμα επιβάλλει».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ