05-02-2021

Αντωνοπούλου: Μια μικρή αύξηση των μισθών θα μείωνε κατά 50% την ανεργία στην Ευρώπη

Στην προσπάθεια που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση, σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον, αυτό της Ε.Ε., στάθηκε η Ράνια Αντωνοπούλου, σημειώνοντας ότι η κυρίαρχη στρατηγική που επικρατεί στην Ευρώπη είναι αυτή που «γεννά» την ανεργία, αντί να δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9», η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, εξήγησε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να λειτουργεί «μέσα σ’ ένα ασφυκτικό περιβάλλον διότι υπάρχουν πολιτικές, οι οποίες γεννάνε ανεργία και από την άλλη εμείς προσπαθούμε να υποστηρίξουμε τους ανέργους».

Η ίδια επισήμανε μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί και οι οποίες αποτυπώνουν ότι αν οι μισθοί στην Ευρώπη αυξάνονταν αυτή τη στιγμή από 0,5% έως 1,5%, ο αριθμός των ανέργων, από 23 εκατομμύρια θα μειώνονταν περίπου στο μισό.

“Έχουμε περάσει σε μια λογική που δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αυτού του είδους η συζήτηση ώστε να αλλάξουμε προσανατολισμό στις πολιτικές, που εφαρμόζονται εν γένει”, δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί τους τελευταίους μήνες να εξηγήσει στους εκπροσώπους της αρμόδιας επιτροπής της Κομισιόν, ότι τα προγράμματα ανεργίας δεν πρέπει να επικεντρώνονται μόνο στην κατάρτιση, αλλά κυρίως στην απασχόληση γιατί, όπως αναρωτήθηκε η κ. Αντωνοπούλου “όσο και να καταρτίζεις ανθρώπους, αν δεν υπάρχει ζήτηση ποιος θα τους προσλάβει;”

Συμφωνήσαμε με την επίτροπο της Κομισιόν σε θέματα απασχόλησης, ότι τα προγράμματα που ήταν πεντάμηνα θα είναι οκτάμηνα από ‘δω και πέρα. Πρέπει να τους πείσουμε ότι αυτά που κάνουμε δεν είναι πελατειακά, ότι θα έχουν αποτελέσματα, ότι ξέρουμε πώς να την κάνουμε τη δουλειά”, επισήμανε και υπογράμμισε ότι βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης στο ζήτημα της απασχόλησης είναι να υποστηρίξει τους ανέργους και ιδιαίτερα μακροχρόνια ανέργους, αλλά και όσους νέους δεν έχουν την πρώτη εργασιακή τους εμπειρία.

“Με τους πενιχρούς πόρους προσπαθούμε όσο γίνεται περισσότερος κόσμος, ο οποίος είναι άνεργος και ιδιαίτερα μακροχρόνια άνεργος, να μπορέσει να ενταχθεί μέσα σ’ αυτά τα προγράμματα” κατέληξε η αναπληρώτρια υπουργός.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ