13-05-2021

Πλήρως ικανοποιημένος για τις εγκαταστάσεις του hot spot της Χίου ο Π. Καμμένος

Την πλήρη ικανοποίηση του από τη συνεργασία της τοπικής κοινωνίας της Χίου και των τοπικών αρχών με τις Ένοπλες Δυνάμεις για την κατασκευή του κέντρου καταγραφής στο νησί, αλλά και για τις ίδιες τις εγκαταστάσεις, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Πάνος Καμμένος, επιθεωρώντας τους χώρους του κέντρου.

“Το κέντρο καταγραφής διαθέτει όλες τις απαραίτητες δομές για μία αξιοπρεπή 24ωρη διαμονή” ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι από σήμερα σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα λειτουργήσει ειδικός χώρος για τα παιδιά. Παράλληλα εξήρε τη συμβολή της τοπικής κοινωνίας στην προσπάθεια της χώρας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ.

Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και με τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ, “έχουμε μπει σε έναν δρόμο για να αντιμετωπίσουμε το μεταναστευτικό σεβόμενοι πάντα τις διεθνείς συνθήκες για τα δικαιώματα των προσφύγων”, εκτίμησε.

Η αποστολή της νατοικής δύναμης δεν επηρεάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας, κατέστησε σαφές, επαναλαμβάνοντας ότι τα σύνορα της Ευρώπης είναι τα σύνορα της Ελλάδας.

«Οποιεσδήποτε άλλες συζητήσεις δεν ωφελούν σε τίποτα και δεν αφορούν την Ελλάδα», σημείωσε.

Ο κ. Καμμένος συνομίλησε με τους πρόσφυγες, με τους εκπροσώπους των ΜΚΟ, τους εθελοντές και τα στελέχη του Στρατού που έχουν το συντονισμό για την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου.

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.

Τον κ. Καμμένο υποδέχθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Στ. Κάρμαντζης καθώς και ο διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Θεμιστοκλής Γριμπίρης και ο αστυνομικός διευθυντής Χίου Ανδρέας Δαμίρης.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας μετέβη στη Λέσβο.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ