15-05-2021

Γεροβασίλη: Η κυβέρνηση δεν κάνει ούτε βήμα πίσω από τη συμφωνία του Αυγούστου (video)

Μήνυμα προς τους θεσμούς έστειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των διαπιστευμένων πολιτικών συντακτών, λέγοντας κατηγορηματικό «όχι» σε τυχόν απαιτήσεις που δεν συμβαδίζουν με τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού.  

Η κυβέρνηση έχει τη βάσιμη αισιοδοξία ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν σύντομα, είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζοντας πως δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες όσοι αμφισβητούν τη συμφωνία του 2015, και επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να πάει ούτε μισό βήμα πέρα από αυτή.

«Τηρούμε τη συμφωνία, γεγονός που αναγνωρίζεται από την πλειοψηφία των εταίρων και ταυτόχρονα θέτουμε ως προτεραιότητα την προστασία των ασθενέστερων», τόνισε η Όλγα Γεροβασίλη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος χαρακτήρισε, επίσης, ως απόλυτα θετική τη διάθεση της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου για διάλογο με τη κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση καλεί και τις άλλες συλλογικότητες να επανακαθορίσουν τη στάση τους και να καταθέσουν τα αιτήματά τους», είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί τρία αιτήματα για διάλογο.

Ανέφερε, επίσης, ότι το κομμάτι των αγροτών που ανταποκρίνονται στην πρόσκληση της κυβέρνησης για διάλογο είναι πλέον πλειοψηφικό και ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση μελετά τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί και μόλις επιστρέψει ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες θα γίνει η συνάντηση των εκπροσώπων τους με τον πρωθυπουργό.

«Τα προβλήματα της Ευρώπης δεν επιλύονται με την περιχαράκωση αλλά με την επιμονή στο στρατηγικό στόχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης», ανέφερε στη συνέχεια η κυβερνητική εκπρόσωπος για το μήνυμα που θα εκπέμψει η Ελλάδα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι η Ελλάδα στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής θα τονίσει ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε στρατηγικό σταυροδρόμι και οφείλει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις, οικονομικές, κοινωνικές, και πολιτικές, με όρους ενότητας και αλληλεγγύης. Ειδικά για το προσφυγικό η Ελλάδα θα ενημερώσει τους εταίρους ότι βρίσκεται στην τελική φάση υλοποίησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, θα τονίσει όμως ότι αυτό δεν αρκεί, αλλά πρέπει όλοι να τηρήσουν τις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει. θα τονιστεί δε ότι όλα τα κράτη μέλη θα πρέπει να εργαστούν για την υλοποίηση της συμφωνίας και να απομονωθούν ακραίες φωνές που μιλούν για κλείσιμο συνόρων και κατακερματισμό του ενιαίου ευρωπαϊκού χώρου.

Το κλειδί για την επίλυση του προβλήματος είναι η Τουρκία, υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, αναφερόμενη στο προσφυγικό/μεταναστευτικό κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, και προσέθεσε ότι καθοριστικό ρόλο θα πρέπει να διαδραματίσει η υλοποίηση του σχεδίου δράσης της ΕΕ-Τουρκίας και η δραστηριοποίηση του ΝΑΤΟ για την αντιμετώπιση των παράνομων δικτύων διακίνησης με εστίαση στα τουρκικά παράλια.

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και θα υπάρξει επίσης τριμερής συνάντηση της Ελλάδας με Γερμανία και Τουρκία, καθώς και διευρυμένη συνάντηση 11 κρατών μελών της ΕΕ με συμμετοχή της Τουρκίας.

Αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η διαδικασία έχει δρομολογηθεί και πως  ολοκληρώνονται τα τεύχη της δημοπράτησης.

«Η κυβέρνηση αποφασισμένη να επιβάλει τάξη και νομιμότητα στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να συγκρουστεί με τη διαπλοκή», επανέλαβε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ