17-05-2021

Σε Λέσβο, Χίο και Λέρο, για τα hot spots, μεταβαίνει ο Πάνος Καμμένος

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την ολοκλήρωση, μέσα στην προθεσμία που έχει η χώρα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων της έναντι της ΕΕ, που περιλαμβάνει την λειτουργία των Κέντρων Καταγραφής προσφύγων/μεταναστών στα 5 νησιά και των δύο Κέντρων μετεγκατάστασης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, θα δώσει σήμερα, Τρίτη συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα αναφερθεί στην πορεία των εργασιών, και στη συνέχεια θα μεταβεί σε Λέσβο Χίο και Λέρο όπου τα Κέντρα Καταγραφής είναι σχεδόν έτοιμα για παραλαβή.

Πλήρως έτοιμο προς παραλαβή είναι το Κέντρο μετεγκατάστασης στο Σχιστό, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό Αθήνα 9,84.

Όσον αφορά στο Κέντρο στα Διαβατά, όπου υπάρχουν αντιδράσεις των κατοίκων, ο κ. Βίτσας παρατήρησε πως «νομίζω ότι λάθος έχουν καταλάβει, ότι κάτι τέτοιο είναι υποβάθμιση της περιοχής τους, ίσα-ίσα θα είναι άνθρωποι με τις οικογένειές τους οι οποίοι ζούσαν μια χαρά στη Συρία, και από τον πόλεμο διωχθήκανε, περνάνε με χίλια ζόρια, δεν θέλουν να είναι πρόσφυγες αλλά για να ξεφύγουν από τον πόλεμο».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ