04-02-2021

Οι δηλώσεις Κούρτς συνιστούν απειλή και είναι απαράδεκτες, απαντά η Μ. Χρυσοβελώνη

Για “ευθεία απειλή σε βάρος της Ελλάδας” κάνει λόγο η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας στα ισχυρίστηκε, περί παραδειγματικού αποκλεισμού της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κούρτς.

«Είναι προκλητικές και απαράδεκτες οι δηλώσεις του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, ότι αν κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας και μείνει η Ελλάδα για περισσότερα από ένα 24ωρο με τους πρόσφυγες στην επικράτειά της, τότε θα αλλάξει ραγδαία και το ενδιαφέρον της να δεχθεί ευρωπαϊκή βοήθεια!”, τονίσει η κ. Χρυσοβελώνη, επισημαίνοντας στη συνέχεια ότι ο αυστριακός υπουργός, ουσιαστικά απειλή την Ελλάδα, ενώ την ίδια ώρα δεν κοιτούν προς την πλευρά της Τουρκίας. 

“Δηλώσεις σαν αυτές που έκανε στα «ΝΕΑ» ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ουσιαστικά συνιστούν ευθεία απειλή σε βάρος της Ελλάδας. Προφανώς απηχούν τα σχέδια που κάνουν ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες ή κύκλοι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παραβλέπουν όμως το γεγονός ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της και την υπογραφή της σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών ροών, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιες χώρες και οι ίδιοι κύκλοι υιοθετούν τακτική στρουθοκαμήλου για τη στάση της Τουρκίας. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει, επιτέλους, να ασκήσουν πίεση στην Τουρκία και να την υποχρεώσουν να τηρήσει και εκείνη στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, οι οποίες εξάλλου απορρέουν από τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου», καταλήγει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ