04-02-2021

Μάρδας: Η πλειοψηφία των αγροτών θέλει τον διάλογο – Μεγάλο το κόστος των κινητοποιήσεων

Στο οικονομικό κόστος, που θα μπορέσει να αποτιμηθεί μετά την λήξη των αγροτικών κινητοποιήσεων, στάθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο Δημήτρης Μάρδας, κάνοντας παραλληλισμό με τις κινητοποιήσεις του 1997.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό “Mega”, ο υφυπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι το κόστος των 58 ημερών μπλόκων, στις κινητοποιήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από περίπου 19 χρόνια, είχε προσδιοριστεί στα 13 δισεκατομμύρια δραχμές, με μείωση αγροτικών εξαγωγών κατά 100 εκατομμύρια δολάρια, για να ακολουθήσει διακύμανση με φθίνουσα πορεία για τις εξαγωγές πριν “σηκώσουν κεφάλι” μετά από 2-3 χρόνια.

“Αυτοί είναι οι κανόνες της αγοράς”, εξήγησε ο υφυπουργός, σημειώνοντας ότι αυτά τα στοιχεία “δεν μπορούν να αγνοηθούν”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η λήξη των κινητοποιήσεων δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κόστος καθώς όταν ένας πελάτης στο εξωτερικό δεν τροφοδοτείται όπως πρέπει παύει να αγοράζει από τη χώρα και στρέφεται σε άλλους προμηθευτές.

Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, εκτίμησε ότι η πλειοψηφία θέλει τον διάλογο, κάποιοι ωστόσο δεν την θέλουν, φοβίζοντας τους υπόλοιπους.

Τα αιτήματα των αγροτών όπως είπε θα κατατεθούν σήμερα στον πρωθυπουργό ενώ υπογράμμισε ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει υποχωρήσεις όταν δεν γνωρίζει τις θέσεις της απέναντι πλευράς.

Αναφερόμενος στο πολιτικό επίπεδο του ασφαλιστικού και του φορολογικού, ο κ. Μάρδας εξέφρασε την αίσθησή του ότι το νομοσχέδιο θα στηριχθεί από τους βουλευτές της κυβέρνησης και δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τα μέτρα εφόσον υπάρξει διάλογος και βελτιώσεις.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ