Κόλαφο για τη διαπλοκή που επιμένει για απεριόριστο αριθμό τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, αποτελεί η τεχνική μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας “European University Institute”, η οποία ορίζει οτι ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα.

Το Ινστιτούτο το οποίο συνεργάζεται στενά με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τον Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, επικαλείται τις διεθνείς συμβάσεις και τα ευρωπαϊκά στάνταρς με τα οποία είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί η Ελλάδα. Οι κανόνες αυτοί είναι οι εξής:

  • Πριν από τη δημοπράτηση των νέων τηλεοπτικών αδειών TV η χώρα θα πρέπει να υιοθετήσει έναν νέο Χάρτη Ψηφιακών Συχνοτήτων για την τηλεόραση.
  • Για να ληφθούν υπόψη οι μελλοντικές ανάγκες να διασφαλιστεί η καλύτερη χρήση των διαθέσιμων πόρων και η υγιής ανάπτυξη της τηλεοπτικής αγοράς, ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων θα πρέπει να ακολουθήσει τις διεθνείς συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και να χρησιμοποιήσει μόνο τις συχνότητες έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα από τη σύμβαση της Γενεύης GE06.
  • Η ζώνη συχνοτήτων των 700 MHz θα μπορούσε να παραχωρηθεί και να δημοπρατηθεί για τις κινητές επικοινωνίες . Ο νέος Χάρτης Συχνοτήτων για την ψηφιακή τηλεόραση θα πρέπει να περιοριστεί μόνο στις συχνότητες της Σύμβασης της Γενεύης και στη ζώνη κάτω των 700 MHz κανάλια 21-48.
  • Ο μέγιστος αριθμός των πολυπλεκτών που έχει εκχωρηθεί στην Ελλάδα βάσει της Σύμβασης της Γενεύης στη ζώνη κάτω των 700 MHz είναι τέσσερις . Δεδομένου ότι δύο από τους πολυπλέκτες προορίζονται για δημόσιες τηλεοπτικές εκπομπές ,οι άλλοι δύο θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για ιδιωτικές τηλεοπτικές εκπομπές .
  • Καθώς από έναν πολυπλέκτη μπορούν να μεταφερθούν το πολύ δύο κανάλια HD υψηλής ευκρίνειας ο συνολικός αριθμός των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας που μπορούν να μεταδοθούν στην Ελλάδα είναι τέσσερα.

Δείτε την ταυτότητα της Έρευνας του “Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας” ειδικά για τις ελληνικές τηλεοπτικές άδειες:

FLORENTIA 1FLORENTIA 2

 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας