05-03-2021

Καταδικάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την επίθεση στον δημοσιογράφο Δημήτρη Πέρρο

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος του 984, Δημήτρης Πέρρος, κατά τη διάρκεια των απεργιακών συγκεντρώσεων το μεσημέρι της Πέμπτης, στο κέντρο της Αθήνας.

Η Νεα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό στην οποία αναφέρει: «Οι λίγοι “γνωστοί – άγνωστοι” με τις κουκούλες διέλυσαν την έκφραση αγανάκτησης των πολλών. Καταδικάζουμε απερίφραστα τα σημερινά θλιβερά επεισόδια. Όπως πάντα άλλωστε, καταδικάζουμε τη βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται». Επίσης, ευχήθηκε στον δημοσιογράφο γρήγορη ανάρρωση.

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος τύπου Παύλος Χρηστίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε απόπειρα φίμωσης και τρομοκρατίας του Τύπου. Η άνανδρη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου του “Αθήνα 9,84″ Δημήτρη Πέρρου, αποτελεί ένα ακόμα δείγμα τυφλής βίας που απειλεί την Δημοκρατία μας. Είναι χρέος όλων μας να υπερασπιστούμε την κοινωνική Ειρήνη.»

Το ΚΚΕ με σχόλιό του καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του δημοσιογράφου του «Αθήνα 984» Δ. Πέρρου, τονίζοντας ότι «τέτοιες ενέργειες στόχο έχουν τον εκφοβισμό του λαού και τη συκοφάντηση των λαϊκών αγώνων και κινητοποιήσεων, ιδιαίτερα σε μια μέρα όπως η σημερινή που ο λαός συμμετείχε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα».

Από την πλευρά του το Ποτάμι σε ανακοίνωσή του για το θέμα τονίζει:«Άλλος ένας δημοσιογράφος, ο Δημήτρης Πέρρος δέχθηκε τραμπούκικη επίθεση την ώρα που κάλυπτε τις σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι η πολλοστή φορά που κάποιος εργαζόμενος σε ΜΜΕ γίνεται στόχος. Είναι προφανές ότι επιδίωξη των δραστών είναι η τρομοκράτηση των δημοσιογράφων και η φίμωση της ελευθερίας του Τύπου. Είναι καθήκον όλων των δημοκρατικών πολιτών να καταδικάσουν και να απομονώσουν τέτοιες συμπεριφορές»

«Η τραμπούκικη επίθεση κουκουλοφόρων στον ρεπόρτερ του «Αθήνα 9.84» Δημήτρη Πέρρο, που κάλυπτε τις απεργιακές κινητοποιήσεις, είναι δείγμα μιας άκρως εγκληματικής και φασιστικής συμπεριφοράς, την οποία οι Ανεξάρτητοι Έλληνες καταδικάζουμε απερίφραστα» δήλωσε η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, τονίζοντας «τέτοιου είδους ενέργειες συνιστούν πλήγμα κατά της ελευθερίας του Τύπου και προβοκάτσια σε βάρος των κινητοποιήσεων και της γνήσιας έκφρασης του λαϊκού αισθήματος. Στο δημοσιογράφο εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας».

Με ανακοίνωσή του, την επίθεση είχε καταδικάσει νωρίτερα και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ