05-03-2021

Επίσκεψη Καμμένου σε Κω και Λέρο

Στην Κω και στη Λέρο και πιο συγκεκριμένα στους χώρους όπου θα στηθούν τα κέντρα υποδοχής μεταναστών επισκέφθηκαν χθες ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος, Βασίλειος Τελλίδης, ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος, Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Στη Κω κατά την άφιξη του υπουργού υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μικρής ομάδας κατοίκων του νησιού που εξέφρασαν την αντίθεση τους στο να γίνει στο νησί κέντρο μεταναστών. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε σε αρκετή απόσταση από τον χώρο όπου επισκέφθηκε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας ενώ στην περιοχή βρισκόταν και διμοιρία των ΜΑΤ. Στο νησί της Κω δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει που θα γίνει το κέντρο υποδοχής ενώ από την πλευρά του δήμου , έχουν προταθεί δέκα ακίνητα.

Στη Λέρο ο κ. Καμένος κατέφθασε στο αεροδρόμιο με ελικόπτερο Σινούκ όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης και δημοτικοί σύμβουλοι. Στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο όπου ξεκίνησαν και συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες στα Λέπιδα προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, οπότε πιστεύεται ότι θα λειτουργεί ο χώρος ταυτοποίησης. Τόνισε ότι τις εργασίες και το συντονισμό του έργου αναλαμβάνει ο στρατός και η ΜΟΜΑ και θα λειτουργεί αποκλειστικά αυτός μόνο ο χώρος ως ταυτοποίησης και υποδοχής και καμία άλλη δομή. Οι δε δήμοι που επιβαρύνονται με την αναγκαστική δημιουργία αυτών των κέντρων θα ενισχυθούν ποικιλοτρόπως. Ο Δήμαρχος Λέρου επεσήμανε ότι η όλη συνεργασία γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να μην ξαναζήσουμε τα καλοκαιρινά φαινόμενα στο Λακκί και αναμένει την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου καθώς και την πρόσληψη προσωπικού αποκλειστικά από τη Λέρο. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ηγηθεί προσωπικά των ενεργειών προς ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Δημάρχου Λέρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ