20-01-2021

Δρίτσας: Ο ΟΛΠ δεν θα ξεπουληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ

Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος ως αρμόδιος υπουργός, δεν πρόκειται να ξεπουλήσουν τον ΟΛΠ, εξέφρασε ο Θοδωρής Δρίτσας, μιλώντας στην “Αυγή της Κυριακής”.

Όπως τόνισε ο κ. Δρίτσας “το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα το αξιολογήσω, με υπευθυνότητα και πληρότητα, όπως επιτάσσει ο θεσμικός μου ρόλος, όταν λάβω όλο τον φάκελο, τον οποίο έχω ζητήσει”.

Παράλληλα ο υπουργός Ναυτιλίας, διαβεβαίωσε ότι “παρά τους ισχυρισμούς δεύτερης διαλογής, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν σκοπεύει να ξεπουλήσει το λιμάνι“, ενώ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για εξασφάλιση και κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων και για προστασία των επιχειρήσεων-χρηστών του λιμανιού από μονοπωλιακές πρακτικές.

Ακόμα, ο κ. Δρίτσας εξήγησε ότι “θα οριοθετήσουμε τη συμμετοχή των παραλιμένιων δήμων σε σημαντικές αποφάσεις για έργα που διαφορετικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στις πόλεις, θα ενισχύσουμε και θα αποσαφηνίσουμε τον προβλεπόμενο εποπτικό ρόλο του κράτους στη λειτουργία του λιμανιού”

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών, ο υπουργός αναφέρει ότι η “χωρίς εξαίρεση” απεργία γεννά σοβαρά προβλήματα, ειδικά σε ό,τι αφορά τα νησιά και τις ροές προσφύγων και μεταναστών που δέχονται.

Τέλος, αναφορικά με το Προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Δρίτσας επισημαίνει ότι η Ευρώπη στο σύνολό της “πρέπει και μπορεί να αναλάβει την ευθύνη της για τους πρόσφυγες”, και να μη μένει απαθής μπροστά στα “τραγικά ναυάγια.

Υπάρχουν λύσεις με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό“, τονίζει ο κ. Δρίτσας, υπογραμμίζοντας τον ενεργό ρόλο που θα πρέπει να έχει και η Τουρκία.

“Το πρόβλημα το έχει η Ευρώπη, εμείς εισπράττουμε τις συνέπειες”, λέει χαρακτηριστικά ο υπουργός και καταλήγει: “Εάν κάποιοι εννοούν αλλά δεν το λένε ανοικτά, ότι πρέπει να πνίγουμε τους πρόσφυγες, να ξέρουν ότι λάθος πόρτα χτυπούν. Η ελληνική κοινωνία και η ελληνική πολιτεία δεν θα το επιτρέψουν”.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ