27-02-2021

Στον «αέρα» η ιστοσελίδα του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία

Από σήμερα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, ο Εθνικός και Κοινωνικός Διάλογος για την Παιδεία αποκτά τη δική του ιστοσελίδα (http://dialogos.minedu.gov.gr), στην οποία προσκαλούνται οι πολίτες να καταθέσουν προτάσεις, συγκροτημένες και κατά το δυνατόν τεκμηριωμένες. Οι προτάσεις αυτές μπορούν να αφορούν πλευρές, επί μέρους ζητήματα ή την εκπαιδευτική διαδικασία στο σύνολό της. Επίσης, προσφέρεται, για πρώτη φορά, η δυνατότητα στους πολίτες να συμβουλευτούν τα πορίσματα των προηγούμενων διαλόγων και επιτροπών εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Εξάλλου, από τον Ιανουάριο, θα αρχίσει σειρά δημόσιων συζητήσεων για τα προβλήματα της εκπαίδευσης συνολικά. Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας, το πρόγραμμα των συζητήσεων αυτών και η πορεία των εργασιών της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία θα ανακοινώνονται με δελτία Τύπου που θα εκδίδονται σε τακτικά χρονικά διαστήματα.

«Η επιτυχία των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί από την κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους, και από τη δημιουργική συμμετοχή τους», αναφέρει ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, σε σχετικό μήνυμά του.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ