«Δεν θα του κάνουμε το χατίρι του κ. Μητσοτάκη, που ζητάει εκλογές, αν και με συγκινεί ιδιαίτερα η φράση του Κώστα Καραμανλή προς τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι ενίοτε τα αιτήματα γίνονται αποδεκτά, γιατί η χώρα χρειάζεται σταθερότητα», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμμένος, στη συνέντευξη Τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 81η ΔΕΘ.

«Αντέχουμε μέχρι το 2019 και μέχρι το 2023», απάντησε στην ερώτηση αν αντέχει έως το τέλος της τετραετίας η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της κυβέρνησης, ενώ για τη συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι «άριστη», «έντιμη», ότι έχουν διαφορές, αλλά υπάρχει απόλυτος σεβασμός στις «κόκκινες γραμμές» των δύο πλευρών και ότι τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν, επιλύθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός ο οποίος μπορεί να πει ότι αυτά τα παιδάκια είναι μολυσμένα και δεν πρέπει να έρχονται σε επαφή με τα δικά μας. Είναι απαράδεκτο, είναι καταδικαστέο από όλους μας. Εάν έγιναν τέτοιες δηλώσεις είναι θλιβερές και πραγματικά δεν θέλω να το πιστέψω ότι μπορεί να υπάρχει γονιός ο οποίος έκανε τέτοιες δηλώσεις», είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, για το θέμα που έχει δημιουργηθεί από γονείς, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν θέλουν προσφυγόπουλα στα σχολεία.

Με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή «οι πολίτες, οι Έλληνες, στο σύνολό τους, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, δείξαμε ένα πολύ ανθρώπινο πρόσωπο κι αυτό το εισπράττουμε. Σε μια δύσκολη στιγμή αυτός ο λαός τους αγκάλιασε τους πρόσφυγες», είπε ο κ. Καμμένος, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε στην 81η ΔΕΘ και σημείωσε πως «αυτή η χώρα έχει μνήμες», υπενθυμίζοντας τους Έλληνες που έφυγαν από τη Σμύρνη το 1922 και τα πρώτα καράβια που τους φιλοξένησαν ήταν από τη Συρία.

Απαράδεκτη θεωρεί κάθε εμπλοκή και πίεση στο θέμα Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ), προκειμένου να μη διερευνηθεί η υπόθεση του πρώτου Μνημονίου, ο Πάνος Καμμένος. Χαρακτήρισε την υπόθεση αυτή “κορυφαία” και είπε ότι πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της.

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την απογοήτευση του για τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση, σημειώνοντας ότι έχει να κάνει με την προσπάθεια εκμηδενισμού του έργου της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Στη συνέντευξη Τύπου, που έδωσε στο πλαίσιο της 81ης ΔΕΘ, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ευχήθηκε “χρόνια πολλά” στον Κώστα Καραμανλή για τα γενέθλια του και παρατήρησε:

«Η υπόθεση Γεωργίου, η υπόθεση παραποίησης των στατιστικών στοιχείων, έχει να κάνει ακριβώς με την προσπάθεια να εκμηδενιστεί το έργο της κυβέρνησης Καραμανλή (2004-2009). Και, μάλιστα, έχω απογοητευθεί από τη στάση και της σημερινής Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή στάση της ΝΔ που αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι να αναφερθεί στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνει ότι, δυστυχώς, μετά την αποπομπή του κ. Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει να ακολουθήσει την ίδια πολιτική. Και αυτό διότι ουσιαστικά η πολιτική που συνεχίζεται είναι η πολιτική της “συμμαχίας του τρόμου”, προκειμένου να καλυφθεί το ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα, τα οποία δημιούργησε, ιδιαίτερα η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αυτή ήταν και η αιτία σύγκρουσης μου με τον κ. Σαμαρά και η αιτία για την οποία διεγράφην από τη ΝΔ, και ήταν ο λόγος που βρεθήκαμε άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και δημιουργήσαμε το κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων».

«Θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχει εμπλοκή και πίεση στο θέμα Γεωργίου, προκειμένου να μην διερευνηθεί η υπόθεση του πρώτου Μνημονίου, ο λόγος για τον οποίο μπήκαμε σε αυτή την κόλαση της οικονομικής κρίσης», συνέχισε ο κ. Καμμένος και προσέθεσε: «Είναι μια υπόθεση που πρέπει να μάθει και ο ελληνικός λαός και η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Πρέπει να αφεθεί η Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Και, βεβαίως, αφού καταδικαστούν για το ποινικό μέρος, να διερευνηθούν τα οικονομικά και τα πολιτικά αποτελέσματα που επέφεραν. Και τότε, πιστεύω, θα αποδειχθεί και ποιοι συμμάχησαν, για ποιο λόγο, για να στηρίξουν αυτό που κάποιοι σχεδίασαν έξω από την Ελλάδα. Η υπόθεση Γεωργίου είναι κορυφαία. Χαίρομαι που η ελληνική Δικαιοσύνη συνεχίζει τη διερεύνηση».

Για τη σημερινή ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι «ένα μείγμα άκρατου νεοφιλελευθερισμού με ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία ο Κώστας Καραμανλής αποκαλούσε “ακραία” και δεν ήθελε τη συνεργασία μαζί τους. Δεν έχει σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή, γι’ αυτό και δεν έχει μέλλον».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στήριξης της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη, ο κ. Καμμένος είπε ότι είναι καλοδεχούμενος. «Μπορώ να συνεννοηθώ μαζί του, έχει ενδιαφέρουσες ιδέες, που μπορεί να συμπεριληφθούν στη συνταγματική αναθεώρηση», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών δήλωσε ότι δεν υπάρχει πολιτικός –«ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο κ. Πολάκης, ακόμα και οι ακροδεξιοί που έχει μαζέψει η ΝΔ» που να θέλει να δει έναν δημοσιογράφο απολυμένο και στον δρόμο, έστω κι αν έχει συγκρουστεί μαζί του.

Στις κατηγορίες της ΝΔ ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να “παρέμβει” στη λειτουργία της Δικαιοσύνης σχετικά με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, απάντησε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι οι εποχές της προσπάθειας να ελεγχθεί η Δικαιοσύνη ή των επιθέσεων σε βάρος της Δικαιοσύνης έχουν περάσει. Κάποτε δημιουργούσαν κυκλώματα. Έπαιρναν δικαστές, τους έκαναν υπουργούς και εκείνοι με τη σειρά τους προσπαθούσαν να φτιάξουν το δικό τους κύκλωμα. Δεν υπάρχει καμιά παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στο ταξίδι του στο Ισραήλ, τις επαφές που είχε, και σημείωσε ότι οι Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες (ΑΟΖ) θα προχωρήσουν.

Απευθυνόμενος στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τους διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούν σχετικά με την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των απωλειών στο εισόδημα τους.

Για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα συμβεί ό,τι και με τις τηλεοπτικές άδειες. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον, είπε, θα δοθούν πολλά χρήματα και θα υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις.

«Διαμάντι» για τη Θεσσαλονίκη θα γίνει το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.

«Θα γίνει ένα διαμάντι στη Θεσσαλονίκη, διότι από τη μια πλευρά καλύπτουμε την ανάγκη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη δημιουργία σε μία συμφωνημένη περιοχή οικισμών που θα καλύπτουν τις ανάγκες στέγασης των στελεχών και των οικογενειών τους», ανέφερε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε: «Για τα παλιά κτίρια υπάρχουν δύο προτάσεις που μπορεί και να τις συνδυάσουμε. Αυτό θα γίνει σε συνεννόηση και με το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και με τους δήμους. Να γίνει ένα Μουσείο Εθνικής Αντίστασης και ένα Μουσείο για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, το οποίο μπορεί να στεγάσει και την Έκθεση Φωτιάδη. Και όλος ο υπόλοιπος χώρος να γίνει ένας χώρος πρασίνου και διασκέδασης».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει ένα κονδύλι, ύψους δέκα εκατομμυρίων ευρώ, για να γίνουν κάποια έργα στο πρώην στρατόπεδο και οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διαθέσουν τις τεχνικές υπηρεσίες, αρχιτέκτονες και μηχανήματα για να συνδράμουν στη μετεξέλιξή του.

«Εμείς δεν κάνουμε μπίζνες με τα στρατόπεδα», επεσήμανε, σημειώνοντας πως θέλει να εξασφαλίσει στέγη για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί με τα χρήματα που παίρνουν «δεν βγαίνουν» οικονομικά, αν πρέπει να πληρώνουν και ενοίκιο.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας