Έχτισαν δημαρχείο για να είναι… ένα με το περιβάλλον – Βλέπουν το ποτάμι στο πάτωμα (εικόνες)

Στα Νησιά Φερόε το σύγχρονο δημαρχείο...
Όσοι έχουν επισκεφτεί τα Νησιά Φερόε «έχουν να λένε» για την ομορφιά του φυσικού τοπίου της περιοχής και υπάρχει λόγος που συμβαίνει αυτό. Βλέπετε, οι κάτοικοι της περιοχής ότι και αν κάνουν, το πράττουν με σεβασμό στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό απασχολεί το τελευταίο καιρό το εντυπωσιακό νέο δημαρχείο συγκεκριμένης περιοχής στα νησιά που είναι χτισμένο πάνω σε ένα ποτάμι και διαθέτει ταράτσα που είναι καλυμμένη με πράσινο και χρησιμοποιείται ως πεζογέφυρα. Φτιάχτηκε, δηλαδή, για να είναι… ένα με το περιβάλλον και με το γύρω τοπίο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αίθουσα του συμβουλίου, υπάρχει ένα κυκλικό άνοιγμα από γυαλί στο πάτωμα, και έτσι μπορεί να βλέπει κάποιος το ποτάμι που ρέει κάτω από το δημαρχείο. Μιλάμε για το νεόκτιστο δημαρχείο στην περιοχή Νορράγκοτα της νήσου Εστουρόι.

Οι κάτοικοι στα Νησιά Φερόε μαθαίνουν από μικρή ηλικία πώς να αξιοποιήσουν στο έπακρο τους φυσικούς πόρους και να δείχνουν σεβασμό στο περιβάλλον. Όλες οι κατασκευές τους γίνονται χωρίς αρνητικές συνέπειες προς το περιβάλλον. Αυτό γίνεται και με τα γήπεδα. Έτσι, το τοπίο παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανέγγιχτο για πολλά χρόνια, θα λέγαμε για αιώνες και διαδραματίζει εξέχοντα ρόλο στην φυσική ταυτότητα που έχουν τα συγκεκριμένα νησιά. Χωρίς οι αρχιτέκτονες να μένουν χωρίς δουλειά στη… θάλασσα ανάμεσα σε Ισλανδία και Σκανδιναβία και Μεγάλη Βρετανία.

Απολαύστε τις σχετικές φωτογραφίες:
Φωτογραφίες: metalocus.es

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook