Δράσεις καθαρισμού του περιβάλλοντος σε κάθε άκρη της Ελλάδος

Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Let΄s Do it Greece»
Γι’ ακόμα μία χρονιά πραγματοποιήθηκε σε όλη την Ελλάδα η καμπάνια «Let΄s Do it Greece» για τον ταυτόχρονο εθελοντικό καθαρισμό της υπαίθρου σε όλην τη χώρα μας. Πολλοί νέοι και όχι μόνο κινητοποιήθηκαν με στόχο να αλλάξει η εικόνα του περιβάλλοντος στην πατρίδα μας. Με το σύνθημα: «Γίνε εθελοντής, βοήθησε τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον, τον τόπο σου». Το σημαντικό είναι πως κάθε χρόνο τα αποτελέσματα είναι και καλύτερα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε εικόνα από τέσσερα διαφορετικά μέρη της χώρας μας, την Ερμιονίδα, τη Θερμησία, την Κέρκυρα, τον Σχοινιά και τη Μύκονο.

Στην Ερμιονίδα και στην τοπική κοινότητα Θερμησίας άνθρωποι κάθε ηλικίας, φυσικά και παιδιά, συμμετείχαν στον καθαρισμό των παραλιών της περιοχής:

Στην Αμφιλοχία ήταν πολλά και τα νέα παιδιά που κινητοποιήθηκαν, μαθαίνοντας ότι… «Εθελοντής είναι αυτός που παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς χρηματικό αντίτιμο, με δική του βούληση, συνήθως υποστηρίζοντας τις δράσεις μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, ενός φορέα, μιας ομάδας, μιας κοινότητας κ.α.».

Στο πλαίσιο της ίδιας καμπάνιας κινήθηκε και η τοπική κίνηση «Let’s Do this Corfu» στην Κέρκυρα, την Κυριακή (7/4). Παραλίες και άλλα μέρη της υπαίθρου του νησιού γέμισαν από μικρούς και μεγάλους με γάντια και σακούλες στα χέρια. Συμμετείχαν περισσότεροι από 300 εθελοντές και συγκεντρώθηκαν πάνω από 500 σακούλες απορριμμάτων.

Στην Αττική και στον Σχοινιά ανέλαβαν δράση μεγάλοι και μικροί:
O δήμος Μυκόνου, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, σε συνεργασία με την Al For Blue, πραγματοποίησε υποθαλάσσιο καθαρισμό στην παραλία του Αγίου Χαραλάμπη. Σ’ αυτό συνέβαλλαν και παιδιά από δημοτικό σχολείο της περιοχής.

Φωτογραφίες: .e-mykonos.gr/enimerosi.com

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook