Η Ζωή και η «εναλλακτική» της Ισλανδίας

Την… εναλλακτική της Ισλανδίας ανακάλυψε και από κοντά η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε πρόσφατο ταξίδι που είχε εκεί, προσκεκλημένη του πρώην υπουργού Οικονομικών της χώρας Ogmundur Jonasson.

Μάλιστα, ανέβασε στο twitter της φωτογραφίες και κείμενο σχετικό με την επίσκεψη, αναφέροντας πως θα ακολουθήσουν και άλλα στο freedomtv…

«Πριν από 8 χρόνια, οι Ισλανδοί πολίτες, αντιμέτωποι με τις διεθνείς αγορές και τα εγχώρια συμφέροντα, προκάλεσαν δημοψήφισμα, ψήφισαν ΟΧΙ στην πληρωμή του χρέους των ιδιωτικών τραπεζών από το Κράτος τους, επέβαλαν τη διαγραφή του χρέους αυτού και υποχρέωσαν τους πολιτικούς να βρουν εναλλακτικές για τη χώρα τους.
Η Ισλανδία στοχοποιήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο ως «χώρα-τρομοκράτης», μπήκε στο στόχαστρο των διεθνών οικονομικών συμφερόντων, υπέστη οικονομικά αντίποινα, αλλά δεν χρέωσε τους πολίτες για την οικονομική κακοδιαχείριση πολιτικών και τραπεζιτών. Παρέπεμψε σε δίκη τον Πρωθυπουργό για τη χρεοκοπία και οδήγησε στη φυλακή δεκάδες τραπεζίτες-υπαίτιους της καταστροφής. Η Ισλανδία αποτελεί την απόδειξη ότι υπάρχει εναλλακτική.

Και γι’ αυτό δεν μιλά κανείς στην Ελλάδα για την Ισλανδία» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου.