Υποδειγματική αποδόμηση της πολιτικής φιλίας Μητσοτάκη – Βέμπερ από Νικολαΐδη

Με αιχμή τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ίσως την πιο ψύχραιμη και εμπεριστατωμένη ανάλυση των όσων διημείφθησαν την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος μεταξύ άλλων, καταψήφισαν την πρόταση του Νότη Μαριά για ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, έκανε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ως Πόντιος και ο ίδιος, ο Ολυμπιονίκης και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε μαθήματα ψυχραιμίας και πολιτικού πολιτισμού, αποδομώντας τις σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Οι απόψεις του κ. Βέμπερ και ο προσανατολισμός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι γνωστός. Φιλελεύθερες πολιτικές, πολιτικές που οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση για χρόνια, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες της Ε.Ε. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά, που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ψηφίζει προτάσεις που θίγουν την Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης, που με κάθε ευκαρία πλέκει το εγκώμιο του κ. Βέμπερ θα τον υποδεχτεί σε λίγες μέρες στην Ελλάδα για την κοινή τους καμπάνια» έγραψε ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης στο προφίλ του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Μετά τη χθεσινή θλιβερή ημέρα στο Ευρωκοινοβούλιο, όπου οι βουλευτές του Λαϊκού Κόμματος (στο οποίο ανήκει η Νέα Δημοκρατία) με τον επικεφαλής κ. Βέμπερ, μαζί με τους Σοσιαλιστές και τους Φιλελεύθερους, καταψήφισαν την πρόταση του Καθηγητή και Ευρωβουλευτή κ. Νότη Μαριά, να εκδοθεί ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, ως Πόντιος στην καταγωγή, θα μπορούσα να φωνάζω, να βγάζω κι εγώ άναρθρες κραυγές για προδοσίες και εθνικά ξεπουλήματα. Δεν θα το κάνω, γιατί απλώς δεν περίμενα τίποτα παραπάνω από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Και δεν θα το κάνω, γιατί δεν θα βοηθήσει πουθενά. Ξέρεις τι θα βοηθήσει; Να κατανοήσουμε πώς πρέπει να ψηφίσουμε στις Ευρωεκλογές.

Οι απόψεις του κ. Βέμπερ και ο προσανατολισμός του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είναι γνωστός. Φιλελεύθερες πολιτικές, πολιτικές που οδήγησαν στην φτώχεια και την εξαθλίωση για χρόνια, όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και πολλές χώρες της Ε.Ε. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά, που το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ψηφίζει προτάσεις που θίγουν την Ελλάδα. Ο κ. Μητσοτάκης, που με κάθε ευκαιρία πλέκει το εγκώμιο του κ. Βέμπερ θα τον υποδεχτεί σε λίγες μέρες στην Ελλάδα για την κοινή τους καμπάνια.

Το πόσο σημαντικό είναι να καταλάβουμε ότι οι Ευρωεκλογές, δεν είναι ένα ακόμα πολιτικό παιχνιδάκι και ότι οι αντιπρόσωποι που θα στείλουμε εκεί παίζουν καθοριστικό ρόλο στο πρόσωπο της Ευρώπης που θα σχηματιστεί και κατά συνέπεια, στις αποφάσεις που θα παρθούν από τα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων για τη χώρα μας, επιβεβαιώνεται κάθε μέρα. Διαβάστε, ενημερωθείτε. Μην γίνεστε έρμαια παραπληροφόρησης. Το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ . Θέλουμε πολιτικές λιτότητας, πολιτικές που βάζουν σε δεύτερη μοίρα για άλλη μια φορά τον Ευρωπαίο πολίτη, ακροδεξιές φωνές και μίσος, ή μια Ευρώπη που θα ξανά θυμηθεί το κοινωνικό της πρόσωπο, θα βάλει ξανά τον άνθρωπο στο “βάθρο” των προτεραιοτήτων της και θα πετύχει επιτέλους τους στόχους με οποίους συνέδεσε την αφετηρία της ως ένας θεσμός θα προωθούσε την ειρήνη, την δημοκρατία και την ευημερία των λαών;

#Ευρωεκλογές #ΣΥΡΙΖΑ»


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook