Υφυπουργός του Μητσοτάκη δημοσίευσε διαφήμιση που υμνούσε «τα ευεργετήματα της χούντας»

Και μάλιστα την ημέρα της «μαύρης επετείου» της 21ης Απριλίου
Ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνης Διαματάρης, υπήρξε επί σειρά ετών εκδότης της εφημερίδας της ομογένειας «Εθνικός Κήρυκας».

Η συγκεκριμένη εφημερίδα έχει δημοσιεύσει διαφήμιση των «ευεργετημάτων» της χούντας, και μάλιστα την ημέρα της «μαύρης επετείου» της 21ης Απριλίου.

Πρόκειται για το φύλλο του «Εθνικού Κήρυκα» με ημερομηνία δημοσίευσης Σάββατο-Κυριακή 20- 21 Απριλίου 2013, όπου έχει καταχωρηθεί η διαφήμιση, στην οποία γίνεται λόγος για «δικαίωση» της χούντας.

Η διαφήμιση είχε εικόνα με τον δικτάτορα Γιώργο Παπαδόπουλο και το πουλί της χούντας και έγραφε:

«Δικαιώθηκε. Ζήτω η 21η Απριλίου 1967. Με την Πατρίδα μας εν μέσω ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης, με την σήψη των θεσμών, με τις επιθέσεις στην Ελληνική οικογένεια, με κλονισμούς σε κάθε επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας της κοινωνίας μας, και τον κατακερματισμό της εθνικής μας υπόστασης που υφιστάμεθα σήμερα, δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επανάστασης. Το όνομά σου τώρα πια αιώνια θα μείνει».

Η συγκεκριμένη δημοσίευση προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με τους αναγνώστες της εφημερίδας να ζητούν εξηγήσεις τόσο για τη δημοσίευση της διαφήμισης όσο και για την προέλευσή της, επισημαίνοντας ότι θα έπρεπε οι υπεύθυνοι να την αποκηρύξουν, καθώς μια τέτοια διαφήμιση προσβάλλει κάθε Έλληνα πολίτη.

Ο νυν υφυπουργός Εξωτερικών και τότε εκδότης απάντησε, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «μη νομικό δικαίωμα να αρνηθεί διαφήμιση με το κριτήριο ότι διαφωνεί με το μήνυμά της».

(πληροφορίες από «Το Κουτί της Πανδώρας»)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook