Ξέσπασε η Ζανέτ Τσίπρα: Ως εδώ, διασύρουν τη μνήμη του πατέρα μας λόγω σκοπιμοτήτων (video)

«Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί»
Δεν έκρυψε την οργή της η αδερφή του πρωθυπουργού, Ζανέτ Τσίπρα, για τη χυδαία αναπαραγωγή fake news από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις συκοφαντίες του περί σχέσεων της οικογένειας Τσίπρα με τη Χούντα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικούς ρόλους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

«Έχω προβληματιστεί πάρα πολύ. Δεν ήθελα να πέσω στο επίπεδο των δημοσιογράφων που έγραψαν αυτά για τον πατέρα μου. Βλέπω όμως ότι θα πρέπει να υπερασπιστώ το όνομα του πατέρα μου, της ζωής του. Τι θα έκαναν όλοι αυτοί αν μιλούσαν για τον πατέρα τους με αυτόν τον τρόπο; Εγώ είμαι η κόρη του. Ήταν ένας σωστός άνθρωπος, δημοκράτης, αριστερός αγωνιστής, αγωνιστής της ζωής. Ο αδερφός μου είναι πρωθυπουργός και έχει περιορισμούς. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να διασύρεται ο πατέρας μου», ανέφερε η Ζανέτ Τσίπρα τα μεσάνυχτα της Πέμπτης στην εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά».

«Θα έπρεπε να υπάρχει όριο. Τέτοιος κατήφορος από πολιτικούς με διακριτούς θεσμικούς ρόλους δεν μπορεί να δικαιολογηθεί. Δεν θα επιτρέψω να πιάνουν τον πατέρα μου στο στόμα τους και να διασύρουν τη μνήμη του άδικα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους πολιτικές σκοπιμότητες. Ως εδώ», υπογράμμισε σε έντονο ύφος η αδερφή του πρωθυπουργού.

Παράλληλα, σε ερώτηση της δημοσιογράφου Κατερίνας Ακριβοπούλου για το εάν θα την κάλυπτε μία συγγνώμη, η κ. Τσίπρα απάντησε ότι θα την κάλυπτε μία δημόσια συγγνώμη για την αποκατάσταση της μνήμης του πατέρα της.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού και ξάδερφος του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας, υπογράμμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει πιάσει πάτο. Αυτό που έκανε δεν έχει προηγούμενο σε επίπεδο αντιπαράθεσης πολιτικών αρχηγών και δεν ξέρω αν διορθώνεται».

«Είναι εξαιρετικά θλιβερό αυτό που συνέβη. Πρέπει να υπάρξει μία αποκατάσταση. Αυτοί που συμβουλεύουν τον κ. Μητσοτάκη, είτε δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, είτε δεν έχουν ηθικούς φραγμούς», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στη «Δεύτερη Ματιά».

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης ήταν ανοιχτά φιλοχουντικοί στο ΛΑΟΣ, τώρα είναι φιλοχουντικοί μέσα στη ΝΔ. Έχουν θράσος να μιλάνε αυτοί για χουντικούς και είναι θράσος του Κυριάκου Μητσοτάκη να τους έχει στο κόμμα», συμπλήρωσε.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook