«Βόμβα» με την υποψηφιότητα του Σ. Πουλή – Υπέγραψε ή όχι την υπεύθυνη δήλωση ότι δεν διώκεται;

To altsantiri.gr φέρνει στο φως την υπεύθυνη δήλωση που κλήθηκαν να υπογράψουν όλοι οι υποψήφιοι της ΝΔ
Στην ανακοίνωση των 419 υποψηφίων βουλευτών της προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης η Νέα Δημοκρατία, ένας εκ των οποίων απασχόλησε αρκετές φορές την επικαιρότητα, λόγω της εμπλοκής του σε δικαστικές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο λόγος για τον υποψήφιο βουλευτή Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Σταμάτη Πουλή, ο οποίος διατέλεσε πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ και σε βάρος του έχει ασκηθεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα για απιστία και ψευδή βεβαίωση.

Παραμένει διωκόμενος ο κ. Πουλής; Γιατί αν η υπόθεση είναι ανοιχτή, τότε έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με τη σημαντική προϋπόθεση που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να διαφυλάξει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία στο κόμμα του. Αν όχι, τότε δεν τίθεται κανένα ζήτημα. 

Ποια είναι η προϋπόθεση

Το altsantiri.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας την υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) που κλήθηκαν να υπογράψουν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ και να την καταθέσουν μαζί με τον υπόλοιπο φάκελο της υποψηφιότητάς τους. 

Η συγκεκριμένη υπεύθυνη δήλωση απαιτεί ρητά και κατηγορηματικά από τους υποψήφιους να βεβαίωσουν ότι μεταξύ άλλων «δεν εκκρεμεί εις βάρος μου ποινική δίωξη / προκαταρκτική εξέταση / προανάκριση / κύρια ανάκριση, για κακούργημα ή για τα ανωτέρω πλημμελήματα».

Ποια είναι τα ανωτέρω καρκουργήματα / πλημμελήματα;

«Της κλοπής, της υπεξαίρεσης (κοινής και στην υπηρεσία), της απάτης, της εκβίασης, της πλαστογραφίας, της απιστίας δικηγόρου, της δωροδοκίας, της καταπίεσης, της απιστίας, της παράβασης καθήκοντος, της καθ` υποτροπή συκοφαντικής δυσφήμησης, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής», όπως χαρακτηριστικά αναφέρονται στην υπεύθυνη δήλωση. 

Συνεπώς, αν η υπόθεση είναι ανοιχτή και ο κ. Πουλής παραμένει διωκόμενος για το αδίκημα της απιστίας, τότε δύο είναι τα τινά: 

  1. Δεν συμπλήρωσε και φυσικά δεν κατέθεσε την απαιτούμενη υπεύθυνη δήλωση στον φάκελο της υποψηφιότητάς του.
  2. Συμπλήρωσε και κατέθεσε την υπεύθυνη δήλωση, κάτι το οποίο σημαίνει ότι έκανε ψευδή βεβαίωση.

Αν ισχύει το πρώτο, θα πρέπει άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους άναψε «πράσινο φως» για την υποψηφιότητα του Σταμάτη Πουλή εξαιρώντας τον από την προϋπόθεση που ο ίδιος έθεσε.

Αν ισχύει το δεύτερο, θα πρέπει να πάρει μέτρα. Ποια μέτρα; Μόνο ο ίδιος ξέρει.
Για την ιστορία, οι κακές γλώσσες εντός της Πειραιώς, πάντως, υποστηρίζουν ότι την υποψηφιότητα Πουλή φέρεται να προώθησε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Η υπεύθυνη δήλωση που μοίρασε η ΝΔ στους υποψήφιους βουλευτές της:

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook