Βάζει πλώρη για Ευρώπη η Μπακογιάννη: Υποψήφια για το Συμβούλιο της Ευρώπης

Η Ελλάδα δεν τη χωράει

Πλώρη προς τα Ευρώπας βάζει η Ντόρα Μπακογιάννη, αφού όπως φαίνεται από την ανακοίνωση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας θα είναι υποψήφια για τη θέση του γραμματέα του οργανισμού.

Τη θέση που «χηρεύει» από τον προσεχή Σεπτέμβριο διεκδικούν τόσο η βουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας, όσο και τρεις ακόμη υποψήφιοι. Ο πρώην υπουργός της Λιθουανίας, Άντριους Κουμπίλιους, η Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς, Υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας και ο βέλγος υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας, Ντιντιέ Ρεινέρ, που απ΄ ό,τι φαίνεται είναι και το φαβορί.

Η διυπουργική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης θα οργανώσει χωριστές συνεντεύξεις με τους τέσσερις υποψηφίους τον Μάρτιο και θα καταρτίσει τον τελικό κατάλογο υποψηφίων, ο οποίος θα διαβιβασθεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα εκλέξει τον Ιούνιο τον νέο γενικό γραμματέα ο οποίος θα διαδεχθεί τον Νορβηγό Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, η θητεία του οποίου λήγει τον Σεπτέμβριο.

ΝΔ: Τιμή για την πατρίδα μας

«Η υποψηφιότητα της κ. Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της Γενικού Γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί εξαιρετική τιμή για την πατρίδα μας, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολιτικός από την Ελλάδα προτείνεται για ένα τόσο υψηλό και κρίσιμο, για την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική, αξίωμα. Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να ευχαριστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία που πρότεινε και στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη και θεωρεί αυτονόητη και την αντίστοιχη υποστήριξη της από την ελληνική κυβέρνηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook