Το βιβλίο της για τον Ανδρέα Παπανδρέου παρουσίασε η Ζορμπά

«Θετική η αναδιάταξη της Κεντροαριστεράς»

Η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, παρουσίασε το βιβλίο της για τον Ανδρέα Παπανδρέου, με τίτλο «Ανδρέας Παπανδρέου – Πολιτισμικό πορτρέτο», σε εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (4/2) στη Στοά του Βιβλίου.

Σχολιάζοντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά, η κ. Ζορμπά εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο προοδευτικός χώρος βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάταξης, που αποτελεί φυσικό επακόλουθο του προβληματισμού των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν με ευθύνη τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

«Ο χώρος της προοδευτικής, αριστερής ή κεντροαριστερής παράταξης, νομίζω ότι αναδιατάσσεται» είπε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε θετική τη διαδικασία αυτή, δεδομένου, όπως είπε, «ότι πάντοτε, μπροστά σε νέα δεδομένα, η αίσθηση επιβίωσης ή η διεκδίκηση μιας καινούργιας θέσης, είναι φυσικό να προκύπτει για τους ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν με ευθύνη και με προβληματισμό τα πολιτικά ζητήματα στη χώρα».

Από την πλευρά του, ο ένας εκ των ομιλητών στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός Επικρατείας, Χριστόφορος Βερναρδάκης, είπε πως «μακάρι να αλλάξει» η στάση του ΚΙΝΑΛ, το οποίο «απομακρύνεται από τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας» και «δεν έχει καμία προοπτική, έτσι όπως διαμορφώνεται η ταύτισή του με τη Νέα Δημοκρατία».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook