Το να πρέπει να δικαιολογήσεις απόλυση μειώνει την απασχόληση, λέει ο Μηταράκης

Η εργασιακή αγριότητα είναι πια εδώ
Κάτι που μάλλον δεν ξέραμε σχετικά με τις απολύσεις εργαζομένων, είναι ότι αυτές προκαλούν προβλήματα στην απασχόληση. Ή και να μην το ξέραμε, μας ενημέρωσε ο Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας τη μία από τις δύο τροπολογίες που κατέθεσε το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή λίγο πριν τη λήξη της διαδικασίας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Όπως συγκεκριμένα είπε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης στην ΕΡΤ, «οι εργοδότες σταμάτησαν να προσλαμβάνουν μόνιμους υπαλλήλους αορίστου χρόνου. Ο βάσιμος λόγος απόλυσης ήταν ένα εργαλείο το οποίο οδηγούσε στη μείωση της απασχόλησης».

Ακόμη ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «πρέπει να υπάρχει και μια πραγματικότητα στην αγορά εργασίας», ενώ προσέθεσε ότι «ο ευρωπαϊκός κοινωνικός χάρτης λέει ότι μια απόλυση είτε γίνεται για βάσιμο λόγο χωρίς αποζημίωση είτε προβλέπεται αποζημίωση για τον εργαζόμενο, κάτι το οποίο τονίζεται και στη χθεσινή τροπολογία».

«Το θέμα είναι να προστατευτούν οι εργαζόμενοι και να βρουν δουλειές. Είδαμε από τα στοιχεία του “Εργάνη” ότι αυτή η διάταξη που είχε φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να βρει βάση στην αγορά εργασίας ούτε στηρίζεται στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αυτό που κάναμε είναι ότι εναρμονίσαμε την ελληνική νομοθεσία σε αυτό που προϋπήρχε εδώ και δεκαετίες. Η Ελλάδα έχει ένα πολύ ισχυρό πλαίσιο προστασίας των εργαζομένων το οποίο φυσικά και θα στηρίξουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook