Το είδαμε κι αυτό: Ο Μητσοτάκης χαρακτήρισε fake news τις… δηλώσεις του για τον ΦΠΑ

Μητσοτάκης εναντίον Μητσοτάκη
Η μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές φαίνεται πως έδωσε αρκετό «αέρα» στον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει ό,τι θέλει χωρίς κανένα φραγμό, ακόμα κι αν χρειάζεται να διαψεύσει τις ίδιες του τις δηλώσεις, αλλά και το πρόγραμμά της Πειραιώς όπως είναι αναρτημένο στον ιστότοπό της.

Τρανό παράδειγμα για του λόγου το αληθές αποτελούν οι «γαλάζιες» θέσεις, αλλά και οι πολύ πρόσφατες δηλώσεις του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Ντόρας Μπακογιάννη για τον ΦΠΑ 6% στα φάρμακα και την ενέργεια.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σήμερα, Τρίτη στον ρ/σ του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η ΝΔ προτίθεται να διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%. «Εμείς αναφερθήκαμε στις μειώσεις, δηλαδή στο 13% που γίνεται 11%. Δεν αναφερθήκαμε στο 6%, γιατί δε θα αλλάξει, θα μείνει στο 6%», διευκρίνισε η κ. Μπακογιάννη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ, στις 8 Ιουνίου, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου της Πειραιώς, «ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας στα ζητήματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, ξεκαθάρισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει τον υπερμειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%, χαρακτηρίζοντας «προπαγάνδα από fake news» όσα διαδίδονται περί δήθεν πρόθεσης κατάργησής του».

Είναι προπαγάνδα και Fake news;

Ωστόσο, μόλις δύο ημέρες νωρίτερα από τις δηλώσεις Μητσοτάκη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης ήταν ιδιαίτερα ξεκάθαρος όσον αφορά στον ΦΠΑ 6%, τον οποίο, σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος είπε, η ΝΔ θα τον καταργήσει, καθώς θα διατηρήσει δύο συντελεστές ΦΠΑ 22% και 11%.

Ωστόσο, αν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ διαδίδει fake news για το πρόγραμμα του κόμματος, μάλλον θα πρέπει να χαρακτηριστεί fake news και το ίδιο το πρόγραμμα της ΝΔ, καθώς προβλέπει ξεκάθαρα την κατάργηση του ΦΠΑ 6%, μέσω της καθιέρωσης δύο συντελεστών 22% και 11%

Κυριάκος διαψεύδει… Κυριάκο

Φυσικά όλα τα παραπάνω έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 6 Ιουνίου (δύο ημέρες πριν τη δήλωσή για fake news), είπε στον Γιώργο Κουβαρά στη ΓΣ του ΣΕΤΕ: «Ο τελικός μας στόχος είναι να έχουμε δύο συντελεστές Φ.Π.Α., 22% και 11%. Δεν είναι κάτι που θα γίνει αμέσως, είναι στόχος σε βάθος 4ετίας».

Και φυσικά δεν ήταν η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για μόνο δύο συντελεστές ΦΠΑ. Στις 15 Μαΐου, από τη Λάρισα, είχε δηλώσει ξανά ότι: «Θα καταλήξουμε με δυο συντελεστές ΦΠΑ στο 22% και το 11%».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook