Το απαραίτητο μισογυνιστικό σχόλιο της ΝΔ για τη βδομάδα ήρθε από τον Φωτήλα (video)

Καιρό είχε να ακουστεί κάτι σεξιστικό από τη «γαλάζια» παράταξη

Για τον μισογυνισμό, τον απαξιωτικό τρόπο που μιλούν για τις γυναίκες πολιτικούς (και εν γένει τις γυναίκες) και τον σεξισμό στο «γαλάζιο» στρατόπεδο (κάποια παραδείγματα εδώ, εδώ, εδώεδώ κι εδώ), έχουμε γράψει πολλάκις.

Πλήθος βουλευτών και στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας έχει κατά καιρούς εκφραστεί με απαξιωτικά και στερεοτυπικά σχόλια για γυναίκες, κάνοντας πια «παράδοση» την εκφορά σεξιστικού λόγου.

Αυτή τη φορά σειρά είχε ο Ιάσων Φωτήλας, ο οποίος θέλοντας να απαξιώσει τις ενέργειες της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου αναφορικά με τα αναδρομικά, έκανε λόγο για αμπέχονα και ψηλοτάκουνα.

«Η κυρία Αχτσιόγλου, που τότε ήταν με το αμπέχονο και την υψωμένη γροθιά έλεγε στα κινήματα “δεν πληρώνω”, προκαλούσε τον κόσμο να βγει στον δρόμο, να σηκώνει τις μπάρες, να κάνει τα πάντα προκειμένου να μη λειτουργεί το κράτος, σήμερα έρχεται και καταθέτει έφεση κατά αυτών των αποφάσεων. Η κυρία Αχτσιόγλου από το αμπέχονο και την υψωμένη γροθιά πέρασε στο ψηλοτάκουνο και το ταγιέρ», ανέφερε ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και νυν της Νέας Δημοκρατίας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε με ανακοίνωσή του σε αυτή την ανοίκεια και σεξιστική επίθεση εναντίον της υπουργού Εργασίας, κάνοντας λόγο για έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων που οδηγούν στον βούρκο της χυδαιότητας που δεν έχει πάτο.

«Η άθλια προσωπική επίθεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσωνα Φωτήλα κατά της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, εκχυδαΐζει τον πολιτικό διάλογο και τη δημόσια αντιπαράθεση.

Επιπλέον, αναδεικνύει την πολιτική τους αφωνία σχετικά με τα μέτρα κοινωνικού ολέθρου που έλαβε η παράταξή του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και την αμηχανία που τους προκαλούν οι πολιτικές ενίσχυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων που εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση.

Όταν εκλείπουν τα πολιτικά επιχειρήματα, ο βούρκος της χυδαιότητας δεν έχει πάτο. Η ανοχή του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σε πρακτικές τέτοιου είδους δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή. Γι’ αυτό και υποχρεούται να λάβει άμεσα τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς είναι και ο ίδιος έκθετος και συνένοχος της χυδαιότητας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook