Την ευλογία του Ιερώνυμου ζήτησε ο Καμμένος – «Τον λυπάμαι τον Τσίπρα»

Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο πραγματοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Εξερχόμενος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «επισκέφτηκε τον Μακαριότατο προκειμένου να ζητήσει την ευλογία του, να ανταλλάξουν ευχές για το Πάσχα και για να τον ενημερώσει για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

“Ζήτησα την ευλογία του για τις Άγιες Ημέρες και τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για όλη του την αγάπη και τη στήριξη στις Ένοπλες Δυνάμεις”, είπε ο Πάνος Καμμένος.

Σε ερώτηση για το Άγιο Φως ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αντιπαράθεση καθώς το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο και το Άγιο Φως θα έρχεται πάντα με τιμές αρχηγού κράτους, για να αποτελεί ευλογία για όλη την Ελλάδα, «για εκείνους που πιστεύουν σε αυτό και για εκείνους που δεν πιστεύουν».

«Τον αγαπώ, τον σέβομαι τον πρωθυπουργό, αλλά τον λυπάμαι»

«Βάτα» χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος την τρόικα, τον Σόιμπλε και το ΔΝΤ για τον πρωθυπουργό, αλλά και όσους δεν τον βοηθούν να ξεπεράσει τα προβλήματα. Μάλιστα, επεξηγηματικά και προς αποφυγήν παρερμηνειών είπε ότι τα βάτα είναι τα άγρια φυτά που όταν κάποιος μπλέξει σε αυτά δεν μπορεί να ξεμπλέξει.

Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «Είπα ότι αγαπώ, σέβομαι και έχω καλή συνεργασία με τον πρωθυπουργό και σαν πατέρας προς παιδί τον πονάω, τον λυπάμαι διότι θέλει, αγωνίζεται, προσπαθεί».

Ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε τη χαρά του για την συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και έκανε γνωστό πως «ενημερώθηκα για καίρια ζητήματα που αφορούν σε εθνικά θέματα, σε σχέσεις Εκκλησίας- Στρατού και ανταλλάξαμε ευχές για καλό Πάσχα δημιουργικό και ειρηνικό».