Τι πραγματικά συνέβη με τις αποδοκιμασίες στη Χατζηγεωργίου και γιατί αποχώρησε

«Στην αίθουσα ήταν γνωστά στελέχη της ΝΔ στην πόλη όπως και ο κ. Κούβελας»

Το βράδυ της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη για τα 20 χρόνια του νοσοκομείου Παπαγεωργίου, όπου η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου, έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών από μερίδα του κοινού.

Αποχώρησε λοιπόν μετά από λίγο, με τη συντονίστρια της εκδήλωσης, τη δημοσιογράφο, Πόπη Τσαπανίδου, να την καλεί να επιστρέψει.

Η ίδια η υφυπουργός έδωσε εξηγήσεις σήμερα, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, όπου έκανε λόγο για χυδαίους σεξιστικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπό της. «Δέχτηκα αισχρούς χαρακτηρισμούς από το κοινό που δεν ήταν τυχαίοι», είπε η υφυπουργός και πρόσθεσε: Εγώ σε χυδαίους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς, δεν θα απαντήσω. Με έβριζαν και με καλούσαν να κατέβω από το βήμα, ενώ όταν ζήτησε από το Ίδρυμα Παπαγεωργίου να την προστατεύσει, δεν συνέβη.

Η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης έκρινε πως το να αποχωρήσει από την εκδήλωση διακόπτοντας την ομιλία της ήταν αυτό που «όφειλα να κάνω για να σεβαστώ τον εαυτό μου και την εκδήλωση».

Επανέλαβε αυτό που είχε αναφέρει και στη δήλωσή της, πως υπήρχαν άτομα ακροβολισμένα στην αίθουσα «γνωστά στελέχη της ΝΔ στην πόλη όπως και ο κ. Κούβελας. Δεν φέρθηκαν με την αστική ευγένεια που αρμόζει στον θεσμικό ρόλο της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης», σημείωσε.

Σημείωσε δε ότι τη στιγμή που ξεκίνησαν οι χαρακτηρισμοί και τα… μουρμουρίσματα στην αίθουσα, δεν είχε προλάβει να μιλήσει πολύ και το μόνο που είχε προλάβει να πει ήταν για την κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ και για τους ανασφάλιστους.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook