Θέμα Γεωργιάδη θέτουν ανοιχτά «γαλάζια» στελέχη (video)

Η εμπλοκή του Άδωνη Γεωργιάδη στο σκάνδαλο Novartis έχει προκαλέσει αναταραχές στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας παρά την προσπάθεια ορισμένων στελεχών ν’ αποδείξουν το αντίθετο.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Βλάχος, σε δηλώσεις του σήμερα στην ΕΡΤ, έστειλε ηχηρό μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον Άδωνη Γεωργιάδη, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «στην περίπτωση Βατοπεδίου, όσων τα ονόματα εμπλέκονταν χωρίς να φύγουν από τη ΝΔ, χωρίς να φύγουν από βουλευτές, έμειναν εκτός καθηκόντων», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι εκλεγμένος.

«Είναι ένα θέμα που θα το αξιολογήσει ο πρόεδρος του κόμματος. Γιατί ως γνωστόν οι αντιπρόεδροι είναι επιλογή των προέδρων και δεν εκλέγονται, δεν είναι εκλεγμένοι. Ο πρόεδρος μπορεί να κρίνει καλύτερα. Ο πρόεδρος έχει όλα τα στοιχεία και μπορεί να κρίνει καλύτερα από μένα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, σχολιάζοντας τις απειλές που εκτοξεύονται από τους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis εναντίον των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης, ο Γιώργος Βλάχος είπε ότι είναι «λάθος να αποκαλούμε τους μάρτυρες κουκουλοφόρους» και υπενθύμισε ότι ήταν η ΝΔ ήταν αυτή που ψήφισε τον σχετικό νόμο.

Με σκληρή γλώσσα μίλησε και ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Καραμανλή, Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας ότι είναι «απαράδεκτο και ασυγχώρητο» να πέφτει η σκιά της Novartis στο θεσμικό ρόλο που εκπροσωπεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, «ειδικά οταν η διαδρομή του στον χώρο που λέει ότι θέλει να ανήκει είναι σύντομη κι σμιφισβητήσιμη», όπως σημειώνει σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στέλνει μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη – που τον επέλεξε όπως είπε και η αδελφή του Ντόρα – «να του τραβήξει το αυτί, τουλάχιστον και χωρίς χάσιμο χρόνου».

Πηγή: left.gr