Θα αναφέρει ο Μητσοτάκης στη Μέρκελ τα περί συναλλαγής στο Μακεδονικό;

Αναμένουμε με ενδιαφέρον...
Η ηχηρή «σπόντα» της Άγκελα Μέρκελ για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στο Μακεδονικό και τις θεωρίες περί ανταλλαγής της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών που αναπτύσσει η ΝΔ χέρι-χέρι με τη Χρυσή Αυγή, ήταν αναμφισβήτητα ένα από αυτά που ξεχώρισαν την πρώτη ημέρα της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου στην Ελλάδα.

Οι δημόσιες δηλώσεις της κ. Μέρκελ με τις οποίες αποδοκίμασε τον κ. Μητσοτάκη, όπως είναι φυσικό, ανεβάζουν κατακόρυφα το πολιτικό ενδιαφέρον για τα όσα θα ειπωθούν στη μεταξύ τους κατ’ ιδίαν συνάντηση το μεσημέρι της Παρασκευής.

Συνυπολογίζοντας το ότι δεν θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις  Μέρκελ – Μητσοτάκη, το ενδιαφέρον γίνεται ακόμα μεγαλύτερο για τις «γαλάζιες» διαρροές που θα υπάρξουν μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης σχετικά με το περιεχόμενο των μεταξύ τους συνομιλιών.

Είναι απορίας άξιο αν ο πρόεδρος της ΝΔ στο «τετ α τετ» με την κ. Μέρκελ θα επαναλάβει τα όσα είχε πει από το βήμα της Βουλής απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα, αναφέροντας ότι «αντάλλαξε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων».

Εκτός και αν οι άνθρωποι του γραφείου Τύπου της ΝΔ προσπαθήσουν να «μαζέψουν» άρον-άρον τις διαρροές, όπως συνέβη την ημέρα της συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος…

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook