Τελευταίες περιπολίες για την ομάδα Δέλτα

Η ομάδα Δέλτα από την ίδρυσή της έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις με δεκάδες καταγγελίες για εμπλοκή των μελών της σε περιστατικά βίας και αυθαιρεσιών και βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες για τη συμπεριφορά των μελών της ομάδας Δέλτα.

Η συγκεκριμένη ομάδα, δεν θα απασχολήσει ξανά το δημόσιο διάλογο καθώς ο Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξη Τύπου είπε ότι η ομάδα Δέλτα καταργείται ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν θα σταματήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη σε βάρος αστυνομικών που υπηρετούν στη συγκεκριμένη μονάδα.

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης και αναδιάταξης της αστυνομίας ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι μικρά τμήματα κυρίως της περιφέρειας θα συγχωνευθούν σε μεγαλύτερα για να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα των Σωμάτων Ασφαλείας. Ανάλογες κινήσεις για τη βελτίωση της αποδοτικότητας θα γίνουν και στην Πυροσβεστική.

Ο αναπληρωτής υπουργός έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Χρυσή Αυγή και τις άλλες ακροδεξιές οργανώσεις όπως είπε ότι δεν θα ανεχθεί να υποκαταστήσει κανείς το ρόλο της Αστυνομίας και τόνισε ότι θα είναι αμείλικτος σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας και απειθαρχίας στους κόλπους της ΕΛΑΣ.

Δείτε Επίσης