Τα «βαριά χαρτιά» των κομμάτων που δεν μπαίνουν Ευρωβουλή

Όλα σχεδόν τα κόμματα είχαν τις απώλειές τους




Σχεδόν ληγμένα είναι πια πράματα, αναφορικά με το ποιοι εκλέγονται στην Ευρωβουλή από κάθε κόμμα, με το 76,98% των ψήφων να είναι καταμετρημένες. 

Όλα τα κόμματα, από την πρώτη Νέα Δημοκρατία, μέχρι και το τελευταίο (που μάλλον μπαίνει στην Ευρωβουλή) ΜέΡΑ25 είχαν τις… διασημότητές τους, ή τουλάχιστον κάποια ονόματα που θεωρούνταν «βαριά χαρτιά» στη μάχη της κάλπης. 

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ κάποια από τα «δυνατά» χαρτιά του ήταν η ευρωβουλευτίνα Κωνσταντίνα Κούνεβα, ο Ολυμπιονίκης του Τάε Κβο Ντο, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, η Ραλλία Χρηστίδου αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Αναφορικά με τη Νέα Δημοκρατία, που εξέλεξε επτά ευρωβουλευτές, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα αποτελέσματα, εκτός μένουν η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αλλά και ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης, καθώς και η «μεταγραφή» από Ποτάμι, ο Γιώργος Αμυράς.

Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής, τα αποτελέσματα προκαλούν δυσαρέσκεια καθώς ο Νίκος Παπανδρέου, που παρουσιάστηκε σαν «δυνατό» χαρτί, δεν κατάφερε να «σπάσει» το δίδυμο Ανδρουλάκη – Καϊλή, το οποίο παραμένει στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου (με τον Ανδρουλάκη να αποτελεί και τον ισχυρότερο πόλο απέναντι στη Φώφη Γεννηματά).

Στο ΚΚΕ δύο επίσης πιο γνωστές στο ευρύ κοινό υποψηφιότητες, η Σεμίνα Διγενή και η Λίλα Καφαντάρη έμειναν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, πίσω από τις καθαρά κομματικές επιλογές του Κώστα Παπαδάκη και του Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνου.

Τέλος, στο ΜέΡΑ25, εάν τελικά καταφέρει και παραμείνει άνω του 3%, πρώτη σε σταυρούς έρχεται η Σοφία Σακοράφα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον γνωστό ηθοποιό, Κλέωνα Γρηγοριάδη.





Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook