«Τα fake news του φίλου του Κυριάκου Μητσοτάκη…»

Ολόκληρο «ανθολόγιο» παρουσίασε ο Τσίπρας
Ιδιαίτερα περίοπτη θέση είχε στη συζήτηση στη Βουλή και πιο συγκεκριμένα στην κόντρα του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη το ζήτημα ή για την ακρίβεια η μάστιγα των fake news, με τον έλληνα πρωθυπουργό να αναφέρεται στις προσπάθειες της Νέας Δημοκρατίας «και των φίλων της επιχειρηματιών και εφοπλιστών που έχουν διαθέτουν ΜΜΕ» να δημιουργούν ψεύτικα σκάνδαλα.

Ο έλληνας πρωθυπουργός απευθυνόμενος στη Σοφία Βούλτεψη αρχικά, αλλά στη συνέχεια κάνοντας πιο ευρύ (και «γαλάζιο) το θέμα, είπε αναλυτικά: Να κάνω τη χάρη στην κυρία Βούλτεψη, για τα αγαπημένα της θέματα, περί σκανδάλων και σκανδαλολογίας. Διότι άλλο το σκάνδαλο και άλλη η σκανδαλολογία. Διότι όλοι γνωρίζουμε ότι σκάνδαλο υπάρχει όταν αποδεδειγμένα μία κυβέρνηση με τις πράξεις της ή τις παραλείψεις της, ευνοεί κάποια οικονομικά συμφέροντα. Το αντάλλαγμα ψάχνουν να το βρουν ορισμένες φορές οι εισαγγελείς και με αυτό τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, κάποιες φορές το βρίσκουν, αλλά κανείς δεν τιμωρείται, κάποιες άλλες φορές είναι και εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν λογαριασμοί. Εξ όσων γνωρίζω είναι πολλές οι περιπτώσεις που διερευνά η δικαιοσύνη και αφορούν την εποχή που εσείς κυβερνήσατε.

Η συνέχεια ήταν πιο σφοδρή, λέγοντας πως «πρέπει να είναι πολύ μεγάλη η απόγνωση στην οποία βρίσκεται ο κύριος Μητσοτάκης για να έρχεται σήμερα στη Βουλή, τη μέρα που ψηφίζουμε την απαλλαγή εκατοντάδων συμπολιτών μας από δυσβάσταχτα βάρη και να προσπαθείτε τόσο απεγνωσμένα να αλλάξετε την ατζέντα. Ήξερα βέβαια ότι έχετε επιδοθεί σε μία απέλπιδα προσπάθεια να ανακαλύψετε σκάνδαλα σε υπουργούς της κυβέρνησης. Και επειδή η πραγματικότητα δεν σας κάνει το χατίρι, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Και επειδή σκάνδαλα δεν βρήκατε, προσπαθείτε να τα επινοήσετε.

Πάντοτε βεβαίως με τη βοήθεια των μέσων ενημέρωσης, πολλά εκ των οποίων διαθέτει ο γνωστός φίλος σας, εφοπλιστής, που αρέσκεται να θέλει να έχει και τον Πειραιά υπό την κατοχή του και δεν μπορείτε να βρείτε υποψήφιο στον Πειραιά για να μην του χαλάσετε τη σούπα. Όλως τυχαίως, αυτός ο φίλος σας είναι και υπόδικος για κακουργήματα, είναι και διωκώμενος για μία υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών. Φαντάζομαι για να δίνει τα ρέστα του αυτός ο φίλος σας, με τόσα fake δημοσιεύματα όλο αυτό το διάστημα από τα ΜΜΕ που διαθέτει και να σας υποστηρίζει τόσο ένθερμα, φαντάζομαι κάτι περιμένει από εσάς. Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των δικαστικών του υποθέσεων.

Έχω σήμερα εδώ μία πρόχειρη συλλογή σε σχέση με σκάνδαλα της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συνέχεια στο βίντεο:

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook