Η διάψευση της αποστρατείας Μεϊμαράκη

Όλοι εναντίον όλων

Τα «δράματα» στη Νέα Δημοκρατία καλά κρατούν. Δεν προλαβαίνει να κοπάσει η μία υπόθεση, με πιο πρόσφατη αυτή του καλέσματος Σαμαρά για συστράτευση με το Κίνημα Αλλαγής (και τα επακόλουθά της) και ξεπηδάει άλλη.

Μόλις χθες, Σάββατο, έκαναν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που ήθελαν τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη να συναντάται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και να του γνωστοποιεί πως «για το καλό της παράταξης και της ανανέωσης» σκοπεύει να αποσυρθεί. Στα δημοσιεύματα αυτά μάλιστα απάντησαν συνεργάτες του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, αναφέροντας πως «η μεγάλη εκλογική μάχη που έρχεται απαιτεί συστράτευση και όχι βέβαια αποστρατείες».

Έτσι όπως πολλές διαρροές από την ηγεσία της ΝΔ όμως, έτσι και αυτή έμελλε να διαψευστεί, αφού κύκλοι του πρώην προέδρου του κόμματος απαντούν με τρόπο ευθύ και ξεκάθαρο.

«Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν παραιτείται είναι παρών. Είναι παρών σε ότι αφορά την πατρίδα με οδηγό τον ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό. Και είναι παρών όχι με λόγια, αλλά με πολιτικό μανιφέστο, με γνώμονα τη σωτηρία των Ελλήνων και όχι των αριθμών», αναφέρουν συνεργάτες του βουλευτή της ΝΔ, ρίχνοντας και τις απαραίτητες σπόντες κατά του Αντώνη Σαμαρά, με τη φράση «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παρεμβαίνει μόνο για τα εθνικά θέματα και για εκείνα τα σοβαρά της κοινωνικής συνοχής και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί ως κομματάρχης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν είναι ένας “Αντώνης Σαμαράς”».

Ακόμα, έγινε γνωστό ότι «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, δεν δέχθηκε καμία συγκεκριμένη πρόταση από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δραστηριοποίησής του επί του προεκλογικού αγώνα ή επί θεμάτων στρατηγικής, όπως ψευδώς διαρρέεται».

«Κανένας συνεργάτης του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν μίλησε με κανένα δημοσιογράφο – όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα – για να του δηλώσει ότι παραιτείται ή εξαφανίζεται, ο πρώην Πρόεδρος, προς χάρη της δήθεν ανανέωσης».

Δείτε Επίσης