Σύγκρουση Κικίλια – Πολάκη για τον εγκαυματία πυροσβέστη

Άνοιξε βεντέτα
Σφοδρή διαδικτυακή κόντρα ξέσπασε μεταξύ του αναπληρωτή τομεάρχη Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη και του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, με αφορμή τη νοσηλεία του εγκαυματία πυροσβέστη από τη μεγάλη πυρκαγιά στην Εύβοια.

Όλα ξεκίνησαν μετά την επίσκεψη του υπουργού Υγείας στο ΚΑΤ, προκειμένου να δει τον τραυματία πυροσβέστη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Κικίλιας δήλωσε ότι «σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό της χώρας, το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε ως Υπουργείο Υγείας, είναι σεβόμενοι αυτή την προσπάθεια, να καλύψουμε ότι χρειαστεί από τα έξοδα της νοσηλείας, της αποθεραπείας και τέλος της αποκατάστασής του».

Σχολιάζοντας την εν λόγω δήλωση Κικίλια, ο κ. Πολάκης ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Βασίλη Κικίλια, υπουργέ Υγείας:
1) το ΚΑΤ είναι δημόσιο νοσοκομείο ΔΕΝ πληρώνουν νοσηλεία οι ασφαλισμένοι ασθενείς
2) Αν ο εθελοντής δασοπυροσβέστης είναι ανασφάλιστος, ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ, καθώς αν δεν το ξέρεις, σου λέω πως από το ΦΛΕΒΑΡΗ του 2016 ισχύει ο νόμος για ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ !!!! (εκτός αν αυτή η δήλωση είναι πρόβα για κατάργηση του νόμου…)
3) ο νέος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ που φτιάξαμε καλύπτει με πολύ καλύτερους και πραγματικούς όρους και την αποθεραπεία και αποκατάσταση
ΥΓ πεστα και στον πρωθυπουργό που συνεννοηθήκατε πριν κάνεις τη δήλωση!».

Τη «σκυτάλη» στον διαδικτυακό καυγά πήρε ο κ. Κικίλιας, ο οποίος απάντησε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Κύριε Πολάκη,
γνωρίζω ακριβώς την κατάσταση της υγείας του εθελοντή δασοπυροσβέστη. Η πλήρης αποκατάσταση και αποθεραπεία του, απαιτούν δαπάνες που δεν καλύπτει το ΕΣΥ και ο ΕΟΠΥΥ.
Θα καλύψουμε ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ…όπως καλύψαμε πλήρως και τους εγκαυματίες από την τραγική φωτιά στο Μάτι, που ΑΦΗΣΕΣ ΑΚΑΛΥΠΤΟΥΣ 1 χρόνο τώρα.

Τέλος με τα ψέματά σας και τη μικροπολιτική».

Στη συνέχεια, ο αναπληρωτής τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ «σήκωσε το γάντι» στον υπουργό Υγείας και ανταπάντησε με νέα ανάρτηση: «Βασίλη Κικίλια, υπουργέ υγείας:
1) κατάλαβες τη πατάτα με τη νοσηλεία και πας να το μπαλώσεις. Δεκτόν αυτό και δεν το συνεχίζω …
2) Μικροπολιτική και ΤΥΜΒΩΡΥΧΙΑ με το Μάτι κάνατε ΕΣΕΙΣ, κάτι που εμείς δεν κάνουμε σήμερα με την τρομερή καταστροφή στην Εύβοια …
3) ΚΑΝΕΙΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΑΚΑΛΥΠΤΟΣ, είτε από κρεββάτι ΜΕΘ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ, είτε από νοσηλεία και χειρουργική αποκατάσταση των εγκαυμάτων τις αμέσως επόμενες μέρες, ούτε από τη χορήγηση των απαραίτητων ειδικών επιθεμάτων που συνταγογραφούνται και καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ το επόμενο διάστημα!!!!!!!! ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΕΣ ΣΑΣ !!!!
(Αν θεωρείς μη κάλυψη κάτι λοσιόν και κρέμες που ΠΟΤΕ δεν δίνονταν γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑΣ τότε τι να πω …. Όμως και αυτά αν υπήρχε συνταγογράφηση από γιατρό και αίτημα στο Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο και ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΝΑΜΕ!!!)
ΥΓ …και μια συμβουλή…. Η δημόσια υγεία και η η δωρεάν κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας είναι πολύ σοβαρό πράγμα και θέμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ (που εμείς την είχαμε και την ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ) και όχι θέμα “ψευτοεπικοινωνίας” από τα ΚΕΕΛΠΝΟΤΑΙΣΜΕΝΑ ΜΜΕ που πάλι σας πλεύρισαν για να πάρουν το κάτι τις τους ….Γι αυτό μακρυά από δηθενιές… Η πραγματικότητα είναι ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ και εκεί ΘΑ ΜΕΤΡΗΘΟΥΜΕ……».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook