Με «στημένα» χειροκροτήματα η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Μια σωστά στημένη πολιτική ομιλία επιβάλλεται να έχει αρκετό, αλλά κυρίως ενθουσιώδες κοινό, ειδικά όταν ο ομιλητής δεν χαρακτηρίζεται από τη ρητορική του… δεινότητα. Με αυτή τη «συνταγή» φαίνεται πως στήθηκε από το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς η ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Έτσι, για το ενδεχόμενο που ο ομιλητής δεν καταφέρει να εμπνεύσει το κοινό του ώστε να «συλληφθούν» οι κατάλληλες εικόνες για τις βραδινά δελτία ειδήσεων, έπρεπε να γίνουν οι απαιτούμενες «προετοιμασίες». Η «δουλειά» αυτή, λοιπόν, ανατέθηκε στη νεολαία της ΝΔ, την ΟΝΝΕΔ. Και σε ένα κόμμα που με την τεχνολογία έχει αποδειχτεί ότι τα πηγαίνει «περίφημα», χρειάστηκαν μέχρι και… tablets.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, στα tablets – τα οποία είχαν στα χέρια τους αρκετοί νεολαίοι – ήταν «φορτωμένο» το κείμενο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις κατάλληλες… επισημάνσεις. Για παράδειγμα, το πότε πρέπει να χειροκροτήσουν, πότε να φωνάξουν συνθήματα, αλλά μέχρι και το πότε πρέπει να σηκωθούν για να αποθεώσουν τον μεγάλο ηγέτη.

Έτσι, τα social media της ΝΔ, αλλά και τα ΜΜΕ που δεν «χαλούν χατήρι» στον πρόεδρο, θα είχαν το «κατάλληλο» υλικό για να καλλιεργήσουν το επιθυμητό για το κόμμα κλίμα, που πολλά «τράβηξε» τις τελευταίες ημέρες μετά τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις.

Έτσι, γίνονται οι «σωστές» δουλειές…