Στη «σέντρα» έβγαλε τον Μητσοτάκη γερμανός ευρωβουλευτής για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Η ΝΔ δηλώνει ότι θα αποδεχθεί την επικυρωμένη συμφωνία»




Άκρως αποκαλυπτική για τη διγλωσσία του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στο Μακεδονικό και τη Συμφωνία των Πρεσπών ήταν η συνέντευξη που παραχώρησε στο «EURACTIV», ο γερμανός χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής Έλμαρ Μπροκ, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως η ΝΔ έχει πει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ότι θα αποδεχόταν μία «επικυρωμένη» συμφωνία αλλαγής ονομασίας.

Όπως ανέφερε ο ευρωβουλευτής το ζήτημα συζητήθηκε στο ΕΛΚ. «Κατά συνέπεια, είναι καλό ότι στις συνομιλίες αυτές η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα αποδεχθεί την επικυρωμένη συμφωνία όταν θα συμμετέχει στην κυβέρνηση». Επιπροσθέτως, «η Νέα Δημοκρατία, όταν έρθει στην εξουσία, θα αποδεχθεί και θα εφαρμόσει μία επικυρωμένη συμφωνία. Διότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πει ότι εάν είναι επικυρωμένη δεν θα την αποδεχθεί», διευκρίνισε ο παλαιός -από το 1980- ευρωβουλευτής, με μακρά θητεία στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων.

Όπως μάλιστα εκτίμησε, η συμφωνία για την αλλαγή της ονομασίας (της ΠΓΔΜ) θα είναι ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων που θα έχει η Άγκελα Μέρκελ.





Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook