Όπως είναι γνωστό, σήμερα Τετάρτη, διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας. Ωστόσο, φέτος οι εκλογές βρίσκουν την φοιτητική παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ βαθιά διχασμένη, μετά το «λουκέτο» που έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΟΝΝΕΔ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την πρώτη φορά που στους κόλπους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ δημιουργείται ένα -τόσο μεγάλης έκτασης- διασπαστικό ρεύμα, με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα τη Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, σε περίπου 80 σχολές, οργανώσεις της φοιτητικής παράταξης της ΝΔ «βγήκαν στο αντάρτικο». Οι οργανώσεις αυτές δεν θα καταγραφούν στο συγκεντρωτικό αποτέλεσμα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά στα «λοιπά», καθώς επιθυμούν να καταγραφούν ως «ΟΝΝΕΔ».

Με τον τρόπο αυτό θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εξοστρακισμό της νεολαίας και στη μη επανίδρυσή της. Παράλληλα, την ευθύνη για τη διάσπαση, αποδίδουν στον πρόεδρο της ΝΔ.

Η διάσπαση είναι πρωτοφανούς μεγέθους, καθώς πολλές από τις «γαλάζιες» οργανώσεις που συμμετέχουν, εξασφάλιζαν αυτοδυναμίες. Τις άγριες διαθέσεις τους προς την ηγεσία της ΝΔ, είχαν δείξει προ ολίγων ημερών, εκδίδοντας δική τους αφίσα με τίτλο «Αντίθετα στο ρεύμα».

Για την ιστορία, οι «γαλάζιες» οργανώσεις που συμμετέχουν στο «κίνημα», ανήκουν στη σφαίρα επιρροής του παραιτηθέντα γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του altsantiri.grαυτή τη στιγμή η Συγγρού εξετάζει σοβαρά τη διαγραφή των «γαλάζιων νεαρών ανταρτών».

Ακολουθεί η πολιτική ανακοίνωση των «γαλάζιων ανταρτών»:

«Η ΟΝΝΕΔ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει.

Είμαστε Νέες και Νέοι, Δαπίτισσες και Δαπίτες, Οννεδίτισσες και Οννεδίτες από όλη την Ελλάδα που πιστεύουμε στις αρχές του φιλελευθερισμού, στις αξίες της ελεύθερης έκφρασης και της δημιουργικής πρωτοβουλίας, στην ιδεολογία που δοκιμάστηκε, ενέπνευσε και κινητοποίησε χιλιάδες ανθρώπους.

Είμαστε μια γενιά που συνεχίζουμε αυτό που έχτισαν κάποιοι πριν από εμάς, σε πολύ δύσκολες εποχές και συνθήκες με συνεχή αγώνα και σήμερα δικαιώνονται.

Τα προγράμματα Socrates και Erasmus, η κατάργηση του Ασύλου, τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, είναι ιδέες και προτάσεις της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΟΝΝΕΔ που πολλές εφαρμόστηκαν και άλλες συνεχίζουμε να διεκδικούμε να γίνουν πράξη για να πάμε πιο μπροστά, για να έχουν όλες οι νέες και οι νέοι περισσότερες και καλύτερες δυνατότητες.

Σε αυτό το δρόμο που συνειδητά επιλέξαμε έχουμε οδηγό όλα εκείνα που διαχρονικά εκφράζουν και συμβολίζουν η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ. Tην ιδεολογία, τους αγώνες και κυρίως τις μεγάλες νίκες απέναντι σε παλιές αγκυλώσεις και ξεπερασμένες νοοτροπίες. Για εμάς, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ ποτέ δεν ήταν λέξεις που απλώς τυπώθηκαν σε μια αφίσα.

Δεν ήταν, δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνουν γράμματα που απλώς γράφτηκαν στο χαρτί. Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι και θα συμβολίζουν πάντα τη δύναμη και την πρωτοπορία που δίνει ελπίδα ότι τα όνειρά μας μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Για όλους εμάς η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ είναι πέρα και πάνω από καταστάσεις, συμφέροντα και πρόσωπα. Η ΟΝΝΕΔ ούτε κλείνει, ούτε διαγράφεται. Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΟΝΝΕΔ συνεχίζουν πάντα πρώτες, πάντα μπροστά. Δεν πιστεύουμε σε ουτοπίες, είμαστε ρεαλιστές όμως έχουμε αρχές και μάθαμε να σεβόμαστε την ιστορία και να πιστεύουμε στις ιδέες που άλλαξαν την εποχή.

Κανένας δεν μπορεί ούτε να καταργήσει ούτε να διαγράψει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της ΟΝΝΕΔ. Για αυτό και σήμερα, προχωράμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, σε μια πολιτική κίνηση ουσίας και συμβολισμού. Η επιλογή μας είναι να μην καταγραφούμε στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η επιλογή μας είναι να καταγραφούμε στα πανελλαδικά συγκεντρωτικά αποτελέσματα ως ΟΝΝΕΔ. Στέλνουμε το μήνυμα ότι η ΟΝΝΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν. Υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.

Το παραπάνω κείμενο υπογράφουν οργανώσεις από όλη την Ελλάδα από τους ακόλουθους Συλλόγους Φοιτητών:

Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Αγρίνιο
Αρχιτεκτονική ΑΠΘ
ΣΤΕΦ Πειραιά
Ιστορικό Αρχαιολογικό ΑΠΘ
Οδοντιατρική Αθηνών
Γεωπονία ΑΠΘ
ΒΣΑΣ ΠΑΜΑΚ
ΣΔΟ ΤΕΙ Αθήνας
ΣΤΕΓ Φλώρινας
ΤΕΦΑΑ Αθηνών
Διοίκηση Επιχειρήσεων και Αγροτικών Πόρων Αγρίνιο
ΟΔΕ ΠΑΜΑΚ
Αγγλικό ΑΠΘ
ΣΤΕΓ Καλαμάτας
Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών ΑΠΘ
Δασολογία Ορεστιάδας
Βιολογικό ΑΠΘ
Οικονομικών Επιστημών ΠΑΜΑΚ
Γαλλικό ΑΠΘ
Γερμανικό ΑΠΘ
ΣΔΟ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας
Γεωλογικό ΑΠΘ
ΔΕΣ ΠΑΜΑΚ
Δασολογία ΑΠΘ
Νηπιαγωγών Φλώρινας
Ηλεκτρολόγων ΑΠΘ
ΕΚΠ ΠΑΜΑΚ
ΣΔΟ Λάρισας
Θεολογίας ΑΠΘ
ΣΕΥΠ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
ΣΤΕΓ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
ΜΕΤ ΠΑΜΑΚ
Ιατρικής ΑΠΘ
ΛΧ ΠΑΜΑΚ
Ιταλικό ΑΠΘ
ΕΠ ΠΑΜΑΚ
ΣΤΕΓ Άρτας
Κτηνιατρική ΑΠΘ
Οικονομικών Επιστημών Κομοτηνή
ΣΔΟ Κοζάνης
Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης ΑΠΘ
ΣΕΥΠ ΤΕΙ Αθήνας
ΣΤΕΦ Κοζάνης
ΣΕΥΠ Λαμίας
Νομική ΑΠΘ
Διαχείριση Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών Αγρίνιο
Οδοντιατρική ΑΠΘ
ΣΤΕΦ Λαμίας
Οικονομικό ΑΠΘ
Πληροφορική ΑΠΘ
Μαθηματικό ΑΠΘ
Μοριακή Βιολογία Έβρου
Θεατρικών Σπουδών Ναύπλιο
ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης
Ποιμαντική Θεολογία ΑΠΘ
ΣΤΕΦ Χαλκίδας
Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ
ΣΕΥΠ Λάρισας
Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ
ΠΤΔΕ ΑΠΘ
ΣΔΟ Καλαμάτας
ΤΕΠΑΕ ΑΠΘ
ΣΤΕΦ Λάρισας
ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ
Φαρμακευτική ΑΠΘ
ΣΤΕΓ Λάρισας
Φιλολογικό ΑΠΘ
ΦΠ ΑΠΘ
ΣΤΕΓ Κοζάνης
Φυσικό ΑΠΘ
Ιατρική Έβρου
Χημικό ΑΠΘ
Χημικών Μηχανικών ΑΠΘ
Νηπιαγωγών Έβρου
Ψυχολογία ΑΠΘ
ΣΤΕΦ ΤΕΙ Θεσσαλονίκης»

 

SHARE


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
To altsantiri.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις εφόσον εντοπίζονται θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Αφήστε το σχόλιό σας