Σαν σήμερα ο Μητσοτάκης ζήτησε πρώτη φορά εκλογές και έκτοτε δεν έχει σταματήσει

Η συνήθεια που έγινε λατρεία

Τον ιδιαίτερο συμβολισμό της έχει η σημερινή μέρα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς σαν σήμερα πριν τρία χρόνια ζήτησε για πρώτη φορά εκλογές, λίγους μήνες μετά την ανανέωση της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακρίβεια λίγο πριν από αυτά τα τρία χρόνια, στις 9 Μαρτίου του 2016 στην εκπομπή του Γιάννη Πρετεντέρη στο Mega, ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας διακήρυσσε με στόμφο πως δεν επρόκειτο να μπει σε μία διαρκή λογική αιτήματος για εκλογές.

«Εγώ δεν πρόκειται να αναλώσω τις δυνάμεις μου και την ενέργειά μου για να βαράω ένα ταμπούρλο και να βγαίνω να ζητάω εκλογές. Και να σας έλεγα αύριο ότι ζητάω εκλογές τι θα άλλαζε; Θα άλλαζε τίποτα;» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μάλλον τη σκέψη του αυτή αναθεώρησε και δεν χρειάστηκε και ιδιαίτερα μεγάλο διάστημα, μόλις 20 μερούλες, για να πρωτοπεί ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη και χρειάζονται άμεσα εκλογές.

Έκτοτε βέβαια τα αιτήματα για εκλογές έχουν «πέσει βροχή» όλα αυτά τα χρόνια, με τον λογαριασμό να έχει χαθεί προ πολλού και την τετραετία να έχει σχεδόν φτάσει στο τέλος της…

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook