«Ψήνεται» συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – Οικολόγων και στις αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές

Δοκιμασμένη συνταγή

Η επιτυχημένη συνεργασία σε κυβερνητικό επίπεδο οδηγεί ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους Πράσινους στην επέκταση της συνεργασίας τους και ενόψει των επερχόμενων εκλογών, αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών.

Κάτι τέτοιο έγινε γνωστό από ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρεται πως «ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Πάνος Σκουρλέτης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, Έφη Καλαμαρά και Κατερίνα Κνήτου, συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη 4/12/2018, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, αποτελούμενη από τα μέλη της, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Φίλιππο Γκανούλη, Τάκη Νικολακόπουλο και Τηλέμαχο Σπασίδη».

«Η εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών επεκτάθηκε σε μια ευρεία γκάμα πολιτικών ζητημάτων κοινού ενδιαφέροντος, με έμφαση στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το ευρωκοινοβούλιο.

Ενδεικτικά, συζητήθηκαν ενότητες όπως: το νομοθετικό πλαίσιο για τις εξορύξεις, η περαιτέρω θεσμική περιβαλλοντική θωράκιση των περιοχών NATURA, η υλοποίηση της νομοθεσίας για τις ενεργειακές κοινότητες, η λήψη μέτρων για την ενίσχυση τομέων της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τα μεταλλαγμένα, η διαχείριση απορριμμάτων και η ανακύκλωση.

Εκτιμήθηκε και από τις δύο πλευρές ως χρήσιμη η συστηματική επικοινωνία για τα θέματα που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον και τις πολιτικές ανησυχίες των δύο χώρων, υπό το θετικό πρίσμα και της ευρύτερης συνεργασίας τους, για τη διαμόρφωση προτάσεων προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook