Προπηλακίστηκε η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε στο Πολυτεχνείο

Δεν τους επετράπη να καταθέσουν στεφάνι

Την είσοδο στο Πολυτεχνείο προκειμένου να καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο των νεκρών της εξέγερσης, απαγόρευσαν συγκεντρωμένοι στην αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής, γύρω στις 08:10, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη και αρκετούς υπουργούς και βουλευτές μεταξύ των οποίων ο Κώστας Γαβρόγλου, ο Πάνος Ρήγας, ο Θοδωρής Δρίτσας, ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Τόσκας, η Ανέτα Καβαδδία και η Χαρά Καφαντάρη επιχείρησαν να εισέλθουν στον προαύλιο χώρο του ιστορικού κτιρίου, προκειμένου να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο των πεσόντων.

Μέλη αριστερών οργανώσεων όμως εμπόδισαν την είσοδο, πετώντας καφέδες και νερά και αποθώντας τους ώστε να μην μπουν, με αποτέλεσμα να υπάρξει το λεγόμενο «σπρωξίδι» και τελικά η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ να μην μπορέσει να μπει στο Πολυτεχνείο.

 

Γαβρόγλου: Αυτά τα θέματα να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες

«Τα θέματα αυτά είναι σοβαρά και πρέπει να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικές διαδικασίες», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, με αφορμή την ένταση που επικράτησε στον χώρο του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε, επίσης, ότι «οι μέρες αυτές είναι αυτές που φέρνουν στον νου μας όχι μόνο τις θυσίες των παιδιών που έδωσαν τον αγώνα και σημάδεψαν το τέλος της δικτατορίας, αλλά και την εμμονή που είχαν να κατοχυρώσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες, υπενθυμίζοντας ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη και κάθε μέρα πρέπει να κερδίζεται και να διευρύνεται με τους καθημερινούς αγώνες μας».

Σκουρλέτης: Κάποιοι έχουν το θράσος να μιλάνε με κολακευτικά σχόλια για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο

«Η φοιτητική εξέγερση του Πολυτεχνείου αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα του οποίου τα μηνύματα είναι διαχρονικά», αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, τονίζοντας:

«Πολύ περισσότερο που στην εποχή μας κάποιοι εμφανίζονται νοσταλγοί της δικτατορίας και έχουν το θράσος ακόμα και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο να μιλάνε με κολακευτικά λόγια για τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Βαδίζουμε, λοιπόν, στο δρόμο του Πολυτεχνείου, στο δρόμο των συνθημάτων του, στο δρόμο της διεύρυνσης της Δημοκρατίας ενάντια σε κάθε είδους φασισμό, ρατσισμό. Σε έναν αγώνα ο οποίος είναι διαρκής». Και καταλήγει: «Συνεχίζουμε, λοιπόν, με τα συνθήματα του Πολυτεχνείου».

ΣΥΡΙΖΑ: Η εξέγερση δεν έχει ιδιοκτήτες

Ανακοίνωση εξέδωσε και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας πως «μία ακραία μειοψηφία προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση: Σήμερα το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νεολαίας του παρεμποδίστηκε από το να καταθέσει στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου από αυτόκλητους ιδιοκτήτες του εορτασμού. Παρεμποδίστηκαν στελέχη του αντιδικτατορικού αγώνα και αγωνιστές της Αριστεράς από μια ακραία μειοψηφία που προσπάθησε να καπηλευτεί τον εορτασμό.

Η εξέγερση του Νοέμβρη δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον ελληνικό λαό και την ελληνική νεολαία, εμπνέει και ζει στους αγώνες του σήμερα ενάντια στο φασισμό, στους αγώνες για τη διαρκή διεύρυνση της δημοκρατίας.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook