Ποιοι πολιτικοί έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου

Το δημοτικό συμβούλιο συζητά να να στηθεί μνημείο στην πλατεία του χωριού

Το «παρών» στην κηδεία του Γιώργου Μπαλταδώρου δίνουν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος με τον αναπλ. Υπουργό Φώτη Κουβέλη, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός.

Σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, ανέφερε, πως έφυγε από τη ζωή ένας άξιος αγωνιστής, άνθρωπος του υψηλού καθήκοντος, γενναίος”, για να προσθέσει:

“Τύχαινε να τον ξέρω από μικρό παιδί στο σπίτι των γονιών του. Τον συνάντησα πριν 20 μέρες, όταν του έσφιξα το χέρι και του είπα είσαι γενναίος, κατά την επίσκεψή μου στη Σκύρο. Σήμερα τον αποχαιρετώ. Και τον αποχαιρετώ έχοντας κατά νου ότι είναι βέβαιη η συμμετοχή του στο πάνθεον των ηρώων της χώρας”.

Η σορός του πιλότου θα εκτεθεί για προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού από τις 10.30 το πρωί, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στις 2.00 το μεσημέρι. Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής, που έχει ως έδρα το Μορφοβούνι, υπάρχουν σκέψεις από το δημοτικό συμβούλιο να στηθεί μνημείο στην κεντρική πλατεία του χωριού, γιατί στα μάτια των συγχωριανών του είναι το ίδιο ήρωας με το αλλο μεγάλο τέκνο του το στρατηγό Νικόλαο Πλαστήρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν κηρύξει τριήμερο πένθος με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

(Πηγή: thessaliatv.gr)

Δείτε Επίσης