Πλακώθηκαν τα… Ποτάμια

Τελειωμό δεν έχουν οι εντάσεις και οι «φουρτούνες» στο Ποτάμι, μετά την Τρίτη αποχώρηση βουλευτή το τελευταίο διάστημα. Στη συνεδρίαση – «μυστήριο» της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την προηγούμενη Τετάρτη, όπου, λόγω των αντιπαραθέσεων, αποφασίστηκε να τηρηθεί «σιγή ιχθύος» προς τον Τύπο, πρώτη φορά πήρε ανοιχτά αποστάσεις από τον Σταύρο Θεοδωράκη και ο – κεντροαριστερών καταβολών – βουλευτής Λάρισας, Κώστας Μπαργιώτας.

Πλακώθηκε, δηλαδή, ο Πηνειός με το Ποτάμι. Γιατί όποιος έχει ζήσει κοντά στον Πηνειό, ξέρει πότε τα ποτάμια στερεύουν ή εξοκείλουν. 

Με μια σκληρή τοποθέτηση αμφισβήτησε συνολικά τη στρατηγική του επικεφαλής και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας συμμαχίας στον χώρο του Κέντρου, η οποία δεν μπορεί να γίνει χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Όσοι τον άκουσαν, κατάλαβαν ότι πρώτη φορά άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να επανεξετάσει τη σχέση του με το Ποτάμι. 

Η συζήτηση ηλεκτρίστηκε έτι περαιτέρω όταν συνεργάτες του Στ. Θεοδωράκη ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να πουν «όποιος άλλος είναι να φύγει, να το πει τώρα». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η κίνηση αυτή εξόργισε τους περισσότερους και ο Κ. Μπαργιώτας φέρεται να τους απάντησε σε οξύ ύφος ότι δεν δίνει τέτοιου είδους διαβεβαιώσεις και, εάν το Ποτάμι δεν αλλάξει ρότα, τότε θα είναι εκείνος ο επόμενος.