Παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής το βιβλίο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη

«Όπως τα έζησα:1981-1993»

Το βιβλίο του Γιάννη Βαρβιτσιώτη «Όπως τα έζησα:1981-1993» παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής. Το «παρών» έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, οι πρώην Πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Παναγιώτης Πικραμμένος, αλλά και αρκετοί πρώην και νυν βουλευτές.

Για το βιβλίο, στο οποίο ο πρώην Υπουργός εξιστορεί και καταγράφει γεγονότα «όπως τα έζησε» από την πολιτική περίοδο 1981-1993 και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, μίλησαν κατά σειρά ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλιβιζάτος, ο Διευθυντής της «Καθημερινής», Αλέξης Παπαχελάς, ο αρθρογράφος στο «Βήμα» και στα «Νέα», Γιάννης Πρετεντέρης και ο Διευθυντής του «Action 24», Γιώργος Κουβαράς, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Αν. Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής, Κωνσταντίνα Μπότσιου.  

«Μείνετε μακριά από διχασμούς, εξαλλοσύνες, λαϊκισμούς και ακρότητες. Μην πολιτεύεστε με το βλέμμα σας στο σήμερα. Πορευτείτε πάντα με το μυαλό και τη σκέψη σας στο αύριο. Μην αναλώνεστε στο τι θα πείτε, αλλά επικεντρωθείτε στο τι θα πράξετε. Να έχετε πάντα στο μυαλό και το νου ότι δεν κρίνεστε μόνο από τους πολίτες, αλλά κυρίως από την ίδια Ιστορία. Αφήστε στην άκρη τους εγωισμούς και τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Οραματιστείτε και εργαστείτε για το αύριο της πατρίδας», τόνισε στην ομιλία του ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης.