Παπανδρέου «πυροβολεί» Σαμαρά για την αναφορά στον πατέρα του

«Ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου σε όσους τον αγάπησαν»

Στο «στόχαστρο» του Γιώργου Παπανδρέου βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λόγω της αναφοράς του στη στάση του Ανδρέα Παπανδρέου σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τόνισε σε ανακοίνωσή του: «Ο αμετανόητος κ. Σαμαράς ας αφήσει τον Ανδρέα Παπανδρέου σε όσους τον αγάπησαν και τον πίστεψαν, δεν χρειαζόμαστε βοήθεια στην ερμηνεία του».

«Ο Ανδρέας Παπανδρέου διάβαζε το διεθνές γίγνεσθαι όσο λίγοι. Η Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που οδήγησε στην επιδίωξη ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και αποτέλεσε πυξίδα για την ατζέντα της Θεσσαλονίκης του 2003, είναι πολιτικές κινήσεις που δεν μπορεί να αναλύσει ο κ. Σαμαράς, στερείται των κατάλληλων ερμηνευτικών εργαλείων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«O κ. Σαμαράς, ας μείνει σε ό,τι γνωρίζει. Στις άκυρες θεωρίες συνωμοσίας και τον διχασμό των Ελλήνων σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα», καταλήγει το ΚΙΔΗΣΟ.

Η αντίδραση Παπανδρέου, ωστόσο, δεν ήταν η μοναδική. Στην ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά, αιχμηρά ήταν τα σχόλια τόσο κύκλων του Προκόπη Παυλόπουλου, όσο και του Μεγάρου Μαξίμου.

«Όποιος δεν έχει κοντή μνήμη ξέρει ποιος έβαλε «κόκκινες γραμμές» στα εθνικά θέματα», σχολίασαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Προεδρίας.

Ο κ. Σαμαράς «διέπραξε μείζον θεσμικό ατόπημα, με ιταμό μάλιστα τρόπο», εμπλέκοντας τον κ. Παυλόπουλο στην αντιπαράθεση για τη συμφωνία με τα Σκόπια, σχολίασε από την πλευρά το Μαξίμου.