«ΠΑΜΕ όπως… Ρουβίκωνας»

Με μία σύγκριση της δράσης του ΠΑΜΕ με αυτή του Ρουβίκωνα, σχολίασε τις δύο τελευταίες ενέργειες (υπουργείο Εργασίας και Μαξίμου) του σωματείου που πρόσκειται στο ΚΚΕ, ο Γενικός Γραμματέας Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης.

Μιλώντας στον ρ/σ «Αθήνα 9,84» ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε αρχικά στον λόγο που διαδηλώνουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, λέγοντας πως εκείνο που προωθείται μέσω του πολυνομοσχεδίου «είναι μία ρύθμιση η οποία αναρρυθμίζει ουσιαστικά το θέμα των αποφάσεων που πρέπει να παίρνονται για την απεργία. Ήταν μία αναγκαία μίνιμουμ υποχώρηση δική μας. Δεν είναι τίποτα το ουσιαστικό αυτό το οποίο συμβαίνει με την απεργία. Δεν είναι μείζονος σημασίας αλλαγή, γιατί δεν αφορά το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία».

Δείτε επίσης: «Ντου» του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας – Μπήκαν στο γραφείο της Αχτσιόγλου (εικόνες – video)

Αναφερόμενος στη χθεσινή εισβολή μελών του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, έκανε λόγο για «έκφραση πολιτικής αλητείας». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «με λοστάρια, τραμπουκισμούς, μπούλινγκ απέναντι στην υπουργό και με κίνδυνο σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων… αυτό δεν έχει σχέση με συνδικαλισμό αλλά με πολιτική αλητεία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους για να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαφωνίας».

«Ποτέ δεν τραμπουκίσαμε. Αυτά είναι πρακτικές που χρησιμοποιούσε μερίδα πολιτικής αντιπαράθεσης -λέγε με Ρουβίκωνα- που έχει αντιγράψει το ΠΑΜΕ. Σήμερα θα κάνουμε αποτίμηση των ζημιών και θα στείλουμε το λογαριασμό στο ΠΑΜΕ», κατέληξε ο κ. Νεφελούδης.