Όταν στη ΝΔ ψήφιζαν τροπολογία που «πάγωνε» πρόστιμα και κατεδαφίσεις αυθαιρέτων

Το αμαρτωλό παρελθόν έρχεται στην επιφάνεια

Σε ιδιαίτερα άβολη θέση πρέπει να βρίσκονται εσχάτως στη Νέα Δημοκρατία, αφού μετά το κρεσέντο κατηγοριών προς την κυβέρνηση για τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, αλλά και την υιοθέτηση του ρόλου του «αδιάφθορου τιμωρού», καλούνται τώρα να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.

Μετά την ερώτηση που είχε καταθέσει προ δύο ετών ο βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, ζητώντας το Μάτι να εξαιρεθεί από τους δασικούς χάρτες, ένα άλλο ντοκουμέντο από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, έρχεται να εκθέσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα όσα δημιούργησε στις πληγείσες περιοχές.

Δημοσιεύει λοιπόν η Εφημερίδα των Συντακτών, παλαιότερη προεκλογική τροπολογία του Δεκεμβρίου του 2014, την οποία είχαν καταθέσει δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο υπόλοιπο Αττικής (Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας) κι ένας ανεξάρτητος (τότε) και νυν τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου. Στην τροπολογία αυτή, που ψηφίστηκε λίγο πριν τις εκλογές του 2015 και τη διαφαινόμενη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, οι βουλευτές ζητούσαν «να ανασταλεί η βεβαίωση, εκτέλεση και είσπραξη προστίμων και εκδοθεισών διοικητικών πράξεων βάσει του νόμου 998/1979 για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών».

«Αν σκεφτεί κανείς ότι εκείνη την περίοδο είχε κυρωθεί και αναρτηθεί μόλις το 0,56% των δασικών χαρτών, αντιλαμβάνεται ότι η… υπόσχεση των βουλευτών άφηνε για το.. απώτερο και αόριστο μέλλον την εκτέλεση των προστίμων και των βεβαιωμένων πράξεων κατεδαφίσεων», αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών.

«Εμείς δεν λέμε να διαγραφούν, δεν λέμε να καταργηθούν, αλλά να ανασταλούν όλες αυτές οι διαδικασίες μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, όπου πλέον με σύγχρονα μέσα, με χάρτες ακριβείς και όχι με μουτζούρες του 1935 και 1940, να φαίνεται τι είναι δάσος πραγματικά και τι δεν είναι. Αυτό θέλουμε να υπερασπιστούμε με αυτήν την τροπολογία, η οποία είναι μια χρήσιμη τροπολογία και για την πολιτεία και για τους πολίτες», ανέφερε τότε στη σχετική συζήτηση στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Μπούρας, επιχειρώντας να κάνει ένα… προεκλογικό δώρο στην εκλογική πελατεία στο υπόλοιπο Αττικής.

Οι δε υπογράφοντες βουλευτές στην αιτιολογία της τροπολογίας ανέφεραν πως έχει στόχο «τη δημιουργία ασφάλειας δικαίου για τους διοικούμενους και τη διατήρηση της αρχής της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης των διοικουμένων προς τη Διοίκηση».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook