Ο υφυπουργός για θέματα χωροταξίας παραδέχεται ότι ήταν σύμβουλος της Lamda

Το γνώριζε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Μετά την επιβεβαίωση από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, του ρεπορτάζ του documentonews.gr και της Βάλιας Μπαζούο νέος υφυπουργός, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Δημήτρης Οικονόμου, παραδέχθηκε ότι ήταν σύμβουλος για την επένδυση στο Ελληνικό της Lamda Development.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της στο Facebook, η δημοσιογράφος Νόνη Καραγιάννη επικοινώνησε με τον κ. Οικονόμου και τον ρώτησε αν όντως ήταν σύμβουλος για την επένδυση στο Ελληνικό της Lamda Development.

«Ο κ Οικονόμου είπε ότι δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός, εργαζόταν ως τώρα και είχε αναλάβει την εκπόνηση πολλών περιβαλλοντικών μελετών και για Δήμους. Ήταν απολύτως γνωστή η προηγούμενη ιδιότητα μου μετείχα και σε συσκέψεις στο Υπουργείο, είπε ο κ Οικονόμου», αναφέρει η δημοσιογράφος.

Σε ερώτησή της για το αν κατά τη γνώμη του προκύπτει «ασυμβίβαστο ηθικής τάξης», ο υφυπουργός απάντησε αρνητικά και ζήτησε να κριθεί για τη δουλειά του από εδώ και πέρα και να μη γίνεται «δίκη προθέσεων».

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η δημοσιογράφος, τον ρώτησε αν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε την προηγούμενη ιδιότητα του ως συμβούλου της Lamda. «Μα είναι γνωστό όλοι το γνώριζαν»της απάντησε ο κ. Οικονόμου.

«Σε ότι αφορά στο Ελληνικό ο κ Οικονόμου είπε ότι δεν υπάρχουν ανοιχτά χωροταξικά ζητήματα καθώς έχει έπέλθει συμφωνία. Τα προβλήματα και της Κ.Υ.Α, είπε, εντοπίζονται στο υπουργείο Πολιτισμού», καταλήγει η δημοσιογράφος.

Η σχετική ανάρτηση:

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook