Ο Τζανακόπουλος βγάζει στα «μανταλάκια» τον Χατζηδάκη για λαθροχειρία (πίνακες)

Τα παιχνίδια με τους αριθμούς και τους πίνακες μάλλον δεν βγήκαν σε «καλό» για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ
Τα «τρικ» της ΝΔ με τους αριθμούς και τα στατιστικά της τερτίπια εκθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή την αντιπαράθεση που είχε τη Δευτέρα με τον αντιπρόεδρό της, Κωστή Χατζηδάκη, τον οποίο καταγγέλλει για «λαθροχειρίες».

Υπενθυμίζεται ότι στη μεταξύ τους αντιπαράθεση, ο κ. Χατζηδάκης επιχειρώντας να «βαφτίσει» την Ελλάδα ως «πρωταθλήτρια των φόρων», παρουσίασε ένα διάγραμμα του ΟΟΣΑ που αποτύπωνε τη μεταβολή των φόρων προς το ΑΕΠ, υποστηρίζοντας ότι δείχνει τη συνολική φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα.

Ωστόσο, ο κ. Τζανακόπουλος, ζητώντας να δει το διάγραμμα, παρατήρησε πως επί της ουσίας άλλα έδειχνε το διάγραμμα και διαφορετικά τα παρουσίαζε ο κ. Χατζηδάκης.

Κι όλα αυτά μέχρι σήμερα, Τρίτη που ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανάρτησε στο Twitter κάποιους πίνακες για φόρους, ανάπτυξη και ασφαλιστικό, τονίζοντας:  «Δεν απαιτώ ούτε συγγνώμη ούτε επανόρθωση από κυβέρνηση κ κυβ.εκπρόσωπο. Ο καθένας έχει την ταυτότητα κ τη διαδρομή του. Εγώ θέλω απλώς να είμαι εντάξει απέναντί σας! Η Ελλάδα είναι στον πάτο της Ευρώπης όσον αφορά στην #ανάπτυξη. Δεν το λέω εγώ. Το λέει η #Eurostat. Αυτόν τον πίνακα έδειξα χθες στην #ΕΡΤ στον κ.#Τζανακόπουλο κ τον αμφισβήτησε με ειρωνεία! Δυστυχώς για τον #ΣΥΡΙΖΑ, η πραγματικότητα είναι εδώ κ τον εκδικείται καθημερινά. Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στους #φόρους στην Ευρωζώνη. Στα φορολογικά έσοδα ( #Καθημερινή με στοιχεία #Παγκόσμιας_Τράπεζας) κ στις αυξήσεις φόρων (έκθεση #ΟΟΣΑ). Ο κ. #Τζανακόπουλος το αρνήθηκε χθες στην #ΕΡΤ. Η πραγματικότητα όμως διαψεύδει αυτόν κ τον #ΣΥΡΙΖΑ! 21 περικοπές συντάξεων κ αυξ. εισφορών έχει κάνει η κυβέρνηση #ΣΥΡΙΖΑ. Στον πίνακα του @VroutsisGiannis που έχει δημοσιεύσει η #ΝΔ υπάρχουν όλοι οι σχετικοί νόμοι κ αποφάσεις. Ο κ. #Τζανακόπουλος χθες στην #ΕΡΤ το αμφισβήτησε και αυτό! Υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών!», έγραψε ο κ. Χατζηδάκης σε διαδοχικές του αναρτήσεις.

Ωστόσο, ούτε αυτή τη φορά άφησε αναπάντητες τις αιχμές του ο κ. Τζανακόπουλος, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο νέος πίνακας που παρουσίασε – σήμερα – δείχνει μεταξύ άλλων, ότι η Γερμανία έχει συνολικά φορολογικά έσοδα 11,2% ΑΕΠ ενώ η Εσθονία 1,4% ΑΕΠ. Ποιον νομίζει ότι θα πείσει ο κος Χατζηδάκης με αυτές τις λαθροχειρίες;».

Στη συνέχεια της απάντησής του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρουσίασε «τον πίνακα της Eurostat που αποτυπώνει τη θέση της Ελλάδας σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης και της ΕΕ για τα φορολογικά έσοδα κάθε χώρας ως προς το ΑΕΠ στον οποίο η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση στην ΕΕ και την 6η στην Ευρωζώνη και πολύ κοντά στην Γερμανία και την Ολλανδία αλλά και το μέσο όρο των κρατών μελών της Ευρωζώνης».

«Κατανοώ την ανάγκη των θαυμαστών του Πινοσέτ να θέτουν ως μέτρο σύγκρισης τα κράτη του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, όπως η Χιλή, που έχει συνολική φορολογική επιβάρυνση 7%», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος και προσέθεσε:

«Ο κύριος Χατζηδάκης λέει όμως σήμερα κι άλλα. Εγκαλεί την κυβέρνηση που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια για το γεγονός ότι κατάφερε να την επαναφέρει στην ανάπτυξη.

Ποιος;

Εκείνος που στήριξε και συμμετείχε στις κυβερνήσεις που παρέλαβαν ΑΕΠ 226.031 δισεκατομμύρια το 2010 και παρέδωσαν 178.856 το 2014. Οι άριστοι τεχνοκράτες της ΝΔ δηλαδή κατάφεραν σωρευτική μείωση του ΑΕΠ 20,87% με τιμές αναφοράς του 2010».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε και στις αναφορές Χατζηδάκη για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις, «αφιερώνοντας» έναν πίνακα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και ενημερώνοντάς τον πως «η ΝΔ μαζί με το ΠΑΣΟΚ είναι τα κόμματα που ισοπέδωσαν τις συντάξεις με διαδοχικές οριζόντιες περικοπές της τάξης του 50% και συνολικού ύψους 45 δισ. ευρώ. Και παρ’ όλο τον κοινωνικό όλεθρο που επέβαλαν παρέδωσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με θηριώδες έλλειμμα 1,1 δισ. και με 400.000 απλήρωτες συντάξεις».

«Όσο για τις 21 δήθεν περικοπές επί ΣΥΡΙΖΑ που εφηύρε ο κος Χατζηδάκης, αυτές συνιστούν τον ορισμό της αλχημείας. Εμφανίζει ως περικοπές του ΣΥΡΙΖΑ τις αλλαγές στις εισφορές ασφαλισμένων, στην εξαγορά πλασματικού χρόνου ασφάλισης και στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης τα οποία είχε νομοθετήσει η ΝΔ και είχε ψηφίσει ο ίδιος», υπογράμμισε στην απάντησή του ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε:

«Συμπεριλαμβάνει επίσης τις αλλαγές στα κατώτατα όρια σύνταξης του τέως ΙΚΑ που έγιναν σε εφαρμογή νόμων του 2010 και του 2012. Μετράει ως περικοπή ακόμα και την αλλαγή στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και αγροτών όπου το 88% αυτών ήδη καταβάλει μικρότερες εισφορές σε σχέση με το παρελθόν, ενώ από 1/1/2019 οι εισφορές για τα μεσαία εισιοδήματα μειώνονται επιπλέον κατά 33,33%».

«Φαίνεται ότι ο κος Χατζηδάκης από τον Πινοσέτ δεν ζήλεψε μόνο το ασφαλιστικό αλλά και το μηχανισμό της προπαγάνδας του», κατέληξε στην απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook