Η αμήχανη στιγμή της Σπυράκη ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Η Μαρία Σπυράκη αισθάνεται άβολα, στην τοποθεσία Στρασβούργο
Είχε αρκετή ένταση και συναίσθημα η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με μία στιγμή με «πρωταγωνίστρια» τη Μαρία Σπυράκη, να έχει την τιμητική της.

Απαντώντας στην εκπρόσωπο Τύπου και ευρωβουλευτίνα της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την καταστολή στο συλλαλητήριο στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός επιφύλαξε μία αιχμηρότατη απάντηση, η οποία προκάλεσε εμφανή αμηχανία στη Σπυράκη.

«Θέλω να πω δυο λόγια, άκουσα την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη να με εγκαλεί, χαίρομαι για αυτό, διότι επαναλαμβάνω, ο διάλογος και η αντιπαράθεση είναι η ζωντάνια της δημοκρατίας. Θέλω κυρία Σπυράκη να σας πω το εξής. Αναφερθήκατε σε μένα και στην προχθεσινή συγκέντρωση ορισμένων ακραίων στοιχείων στη Θεσσαλονίκη (καμία σχέση με τα μεγάλα συλλαλητήρια που όντως έγιναν τον Φλεβάρη) και ξέρετε εγώ θα είμαι ο τελευταίος που θα αρνηθώ το αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να διαδηλώνει σε κάθε δημοκρατική πολιτεία.

Θέλω όμως να σας υπενθυμίσω κυρία Σπυράκη, εσείς ήσασταν που για χρόνια ως προβεβλημένη δημοσιογράφος σε έναν τηλεοπτικό σταθμό, κάθε βράδυ σχεδόν όταν είχαμε πράγματι μαζικές διαδηλώσεις, με πράγματι μεγάλη καταστολή, από τον σταθμό σας βγαίνατε και ουσιαστικά ασκούσατε το λειτούργημα της πληροφόρησης όπως η ίδια παραδεχτήκατε, με έναν τρόπο όπου αποκρύβατε την αλήθεια. Και τότε δεν είχατε καμία ιδιαίτερη ευαισθησία, ούτε στο να παρουσιάζετε τα πραγματικά νέα των διαδηλώσεων αλλά ούτε και να αναδεικνύετε την καταστολή και τη βία που υπέστησαν αυτές οι διαδηλώσεις.

Σήμερα σας βλέπω ότι έχετε μία ιδιαίτερη ευαισθησία, χαίρομαι για αυτή την ευαισθησία, θέλω όμως να διαβεβαιώσω όλους τους συναδέλφους σας εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ότι η ευαισθησία δεν πρέπει να είναι αλά καρτ και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε καταστολή, ούτε βία, αντιθέτως τα τρία αυτά χρόνια τα κοινωνικά, πολιτικά και δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών έχουν αναβαθμιστεί», είπε ο πρωθυπουργός.

Το εντυπωσιακό σε όλο αυτό βέβαια ήταν η γλώσσα του σώματος της «γαλάζιας» εκπροσώπου, η οποία έφτιαχνε τα μαλλιά της, πήγαινε μπρος πίσω στην καρέκλα της και τελικώς έπαιζε με το κινητό της, φανερώνοντας την αμηχανία της.

Σπυράκη στον ΣΚΑΪ: Με αυτό τον τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός

Η ίδια η Μαρία Σπυράκη βγήκε αμέσως μετά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προκειμένου να σχολιάσει τα λεγόμενα του πρωθυπουργού, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στην «ταμπακιέρα».

«Ο κ. Τσίπρας είπε ότι στο συλλαλητήριο βρέθηκαν μερικές χιλιάδες ακραίοι, ενώ έκανε και σε μένα επίθεση για τον τρόπο με τον οποίο ασκούσα το επάγγελμα μου πριν εκλεγώ. Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο Πρωθυπουργός αν υπάρχει καταστολή ή όχι, βεβαιώνοντας το σώμα των ευρωβουλευτών ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει καταστολή. Κανένας μάλλον δεν είδε τα σχετικά πλάνα από τη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σάββατο», ανέφερε.

Η παρέμβαση νωρίτερα

Το όλο θέμα ξεκίνησε όταν νωρίτερα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ/ΕΛΚ παρεμβαίνοντας στη συζήτηση με τον έλληνα πρωθυπουργό, διερωτήθηκε, επικαλούμενη όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας για τα φαινόμενα νεποτισμού στην Ελλάδα, «δεν είναι νεποτισμός να έχει διορίσει στην κυβέρνηση μέλη της οικογένειάς του»;
Επιπλέον, η κ. Σπυράκη υποστήριξε ότι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι όσοι πνίγουν την Ελλάδα στα δακρυγόνα.

Αναλυτικά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, η ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε: «Ειλικρινά δεν είχα σκοπό να πάρω τον λόγο πριν ακούσω τον πρώτο γύρο της απάντησης σας. Άκουσα λοιπόν με προσοχή ότι ισχυρίζεστε ότι στην Ελλάδα υπάρχει νεποτισμός, ότι υπάρχουν θαυμαστές του Πινοσέτ. Περίμενα αλήθεια, κύριε Πρόεδρε, μια και χθες εδώ είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πώς θα στηρίξει η ΕΕ το Μάτι και συμπλεύσαμε όλες οι πολιτικές ομάδες, να στηρίξει η Ε.Ε. το Μάτι.

Περίμενα αλήθεια να αισθανθείτε πως είστε εδώ ως πρωθυπουργός της Ελλάδος και να μην μεταφέρετε την εσωτερική πολιτική αντιπαράθεση. Έκτος και αν θεωρείτε ότι νεποτισμός είναι να εκλέγεται ο αρχηγός ενός κόμματος με εκατοντάδες χιλιάδες ψήφους και όχι μέλη οικογενειών στελεχών του κόμματος σας να υπηρετούν στην κυβέρνηση.

Εκτός και αν θεωρείτε ότι οι θαυμαστές του Πινοσέτ είναι κάποιοι που κάνουν ατυχείς και λανθασμένες προσεγγίσεις και δεν είναι εκείνοι οι οποίοι πνίγουν στα δακρυγόνα όσους διαμαρτύρονται γιατί παραδώσατε στους γείτονες το μακεδονικό έθνος και τη μακεδονική γλώσσα.

Αλήθεια θέλω να σας ρωτήσω από τα έδρανα της αντιπολίτευσης ποια προοπτική θα προσφέρετε στους Έλληνες, αυτή του διχασμού;».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook