Ο πολιτικός κόσμος χαιρετίζει την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή

«H αθωωτική απόφαση του Εφετείου αποκαθιστά μία τεράστια αδικία»
Το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους είναι το κοινό μήνυμα των εκπροσώπων του ελληνικού πολιτικού κόσμου, μετά την ιστορική αθωωτική απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.

ΣΥΡΙΖΑ: H αθωωτική απόφαση του Εφετείου αποκαθιστά μία τεράστια αδικία

«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μία τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους, αφού όμως πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης. Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους».

ΚΚΕ: Η αθωωτική απόφαση για την Ηριάννα Β.Λ και τον Περικλή Μ. δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης

«Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που έκρινε ομόφωνα αθώους την Ηριάννα Β.Λ. και τον Περικλή Μ., αναδεικνύει πλέον περίτρανα τη σαθρότητα των κατηγοριών εναντίον τους. Ωστόσο, με βάση τις σαθρές αυτές κατηγορίες, διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή, για πάνω από ένα χρόνο. Το γεγονός αυτό, αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση, όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή από το Εφετείο.

ΛΑΕ: Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης

«Νίκη του κινήματος αλληλεγγύης» και «νίκη ενάντια στη δικαστική και κρατική αυθαιρεσία» αποτελεί σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα η ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε αθώους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ αφού τονίζει ότι η απελευθέρωσή τους αποτελεί «εξαιρετικά ανακουφιστικό γεγονός» επισημαίνει ότι «εξίσου ελπιδοφόρο είναι το γεγονός ότι γύρω από αυτούς συσπειρώθηκε ένα τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης, που πάλεψε και πέτυχε τη δικαστική τους αθώωση. Ωστόσο, στη συνείδηση της πλειοψηφίας της κοινωνίας, και οι δύο ήταν αθώοι ευθύς εξαρχής. Αυτό που συνέβη σήμερα, ήταν η δικαστική αναγνώριση του γεγονότος ότι δύο νέοι άνθρωποι εξέτιαν στη φυλακή μία πολύχρονη άδικη καταδίκη, λόγω των προσωπικών τους σχέσεων και των ιδεολογικών τους αναφορών» αναφέρεται.

Βούτσης: Πρόκειται για μία απόφαση λογικής και ανθρωπιάς 

«Πρόκειται για μία απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα». Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, το οποίο έκρινε, ομόφωνα, αθώους την Ηριάννα και τον Περικλή.

Σβίγκου: Η απόφαση αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης
«Η απόφαση για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά την εμπιστοσύνη των πολιτών στον θεσμό της δικαιοσύνης και αποτελεί μία νίκη για το πολύμορφο κίνημα που δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να συμπαραστέκεται στους δυο νέους, για το δικαίωμά τους σε μία δίκαιη δίκη, για να λάμψει η αλήθεια» γράφει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook